Merhaba umarım hepiniz cok iyisinizdir. Şimdiden okuduğunuz icin tesekkurler. Bir suredir forumu takip ediyorum ozellikle vajinismus, boşanma ile ilgili konularda destek buldum bunun icin tesekkurler.
27 yaşındayım bir evlilik yapıp psikolojik, fiziksel, cinsel şiddet nedeniyle 9 ay suren evliliğimi guc bela 2 yıl sonra gecen ay sonlandırdım. Şimdi tekrar tabiki caizse, hayata tutunmaya guclu durmaya calışıyorum. Bunun yolunun ekonomik ozgurlukten gectiğini biliyorsunuz. Sizden istediğim yonlendirme bu konu ile ilgili. Lise sonrası maalesef universiteye gidemedim. Aile işimiz battı bulunduğumuz şehri ve kısa bir donem ulkeyi değiştirmek durumunda kaldık. Sonra bosandigim eşimle, o donem tanıştım, evlendikten sonra Almanya'da bir hayat kuracak, ausbuilding diye tabir edilen hem meslek edinebilecegim hem para kazanabilecegim bir oluşumun icinde olacağıma bu konuda bana destek olacağına soz vermişti. ( Ben cifte vatandasim ) İşler gorunduğu uzere planlandığı gibi olmadı. Erkek kardeşim İngiltere'de yaşıyor. Kısa bir donem oraya gittim 1 ay kadar kaldım. Orada bir yaşam surmeyi umdum, dil kurslarına gidebilirdim ama beni orada istemedi. Bu istenmeme durumu aranızda anksiyete durumunu yaşayan varmı bilmiyorum varsa beni anlayacaktır. Bende dışa vurumu ozur dileyerek soyluyorum kucuk abdesti tutamazsam korkusu olarak yaşanıyor. Nabzim hızlanıyor, terliyor, korkuyor ve tuvalet tuttamama endisesi yasiyorum. Bu durumu ilk kez o an yaşamiyordum , antidepresan kullanmış ve guzel sonuc almıştım. Yoğun strest, guvensizlik anında geri geliyor. Şuanda da tekrar bu durumu yoğun yaşıyorum. Ayrıldığım eşimle cok yakın oturuyoruz yurume mesafesi, aile işimiz yine bu şehirde iflas ile sonuclandı alacaklılar bu sehirdeydi. Babam ve kardeşim yok ikiside yurt disindalar. Doğru durust iletişim halinde değiliz. Annem ve kucuk kardeşimle burada yaşıyorum. Bir firma actım devlet 29 yaş altı girişimciyi destekliyor 10 bin hibe veriyor vs vs diye. Ceviz ağacından cok guzel urunler yaptırdım. Yurtdışı satış duşunuyordum ancak bir engel cıktı şuan elimdeki stogumu Turkiye'de bitirip sonra yeni cıkardığım koleksiyon ile yurtdışı pazarına girebilirim. Ancak bitiremezsem tekrar urun alacak param yok oyleyce kaldım ortada. Cok fazla urunum yok cok bir butcem olmadan başladım. Eş ailesi bana bu evlilikte maddi manevi cok zarar verdi. Ailemde destek gormuyorum sen kızsın otur naraları bitti şimdi malesef dul gozuyle bakılan biriyim. İnsanın adı cıkacağına canı ciksin bu lafları isitmek o kadar ağır ki. Bu yuzden cok cabuk toparlanmali guclu olmalıyım. Ceviz ağacı bildiğiniz uzere cok uygun bir ağac cinsi değil cok duşuk kÂr marjiyla listeliyorum ama sanırım beceremedim. 10 bin hibe desteginide alamadım. Şuan oylece kaldım ortada. Ne yapacağımı bilmiyorum. Galiba yaşadığım anksiyete den dolayı da kaygıdan, korkudan başka birsy dusunup goremiyorum cok korkuyorum baş agrilari cekiyorum danisabilecegim benim icin iyisini isteyecek kimsem yok. İdareten gidip bir yerde de calışamıyorum hem mesleğim yok. Hem aile ticareti diye tabir ettiğim iş cok geniş bir cevreye hitap eden kucuk esnaflarla calıştığımız bir işti korkuyorum hemde eski eşimden korkuyorum. Caresiz ve cıkmazda hissediyorum. bu ruh haliyle goremedigim olumlu durumları, cıkar yolları bana hatirlatmanizi rica ediyorum.