Merhaba arkadaşlar, yeni başlayanlar veya uğraşıp izlenim alamayan arkadaşlar icin tamamen kendi tecrubem hızlı izlenim alan birkac kategori ve yontem anlatıcam. Aramızda yeni katılan, bu işe nereden başlayacağını bilemeyen, ordan buradan video koyan fakat onlara da izlenim alamayan arkadaşlar olduğunu varsayıyorum ve heveslerinin kırılmasını istemiyorum, cunku adsense de 1 dolar da olsa para gormek, insana adeta doping etkisi yapıyor, ben de yaşadım, gunlerce haftalarca adsense ekranına bakıp durdum, ve sonunda forum ve forumdaki yardımsever arkadaşlar, abiler sayesinde bu işi oğrendim. Burada bilgi paylaşmak, başkalarına az da olsa kazandırmak vefa borcudur. Duşuncelerimi uzun uzun yazdım ki bidahaki konularda yer kaplamasın

Şimdi başlayabiliriz.

Arkadaşlar benim en hızlı izlenim aldığım kategorilerden birisi League of Legends Gameplay videoları'dır. Belki forumda daha once kimse bahsetmedi bu kategoriden. Fakat şuan dunya'da en populer oyunlar listesinde başlarda ve hatrı sayılır bir oyuncu kitlesi olmasının yanında Youtube izleyici sayısı da cok fazla. Bunu normal bir online oyun olarak duşunmeyin, Mesela Knight OnLine, Metin2, Silkroad v.s gibi oyunlarda da oyuncu kitlesi bir zamanlar aşırı fazlaydı fakat sadece oyuncu vardı, youtube de bunla ilgili fazla video olmazdı. Buyuk oyuncular PK videolarını ceker atardı Fakat League of Legends adeta farklı bir dunya izlenimlerimden bakarak, Forumlar, Videolar, Fragmanlar, Karakterler icin ozel Sinematik Videolar vs. vs. ve Bunu kazanca cevirmek te cok kolay. Ayrıyeten Youtube'da da inanılmaz derecede video bolluğu var bu kategoride. Şoyle diyebilirim nerdeyse oynayan her 100 kişiden 2 yada 3 kişinin bir youtube kanalı var, oynadığı oyunları, karakter tanıtımlarını yapıyor, eğer bu alanda istikrarlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz sağlam bir kanal ortaya cıkabilir. Fakat şoyle bir olumsuz yanını da keşfettim; yuklediğimiz bu gameplay videoları hızlı izlenim alır fakat AZ izlenim alır. Bu 10 videodan 6 7 si icin gecerlidir. yani ilk gun 30 40 izlenim alır TUM VİDEOLAR, fakat sonraki hafta bi bakmışsın o videolar 50 olmuş, burada bir hayal kırıklığı yaratabilir fakat elbette iclerinde 300 500 bulan bircok video oluyor, ve hızlı izlenim alması ve bu alanda ki video bolluğu sayesinde gunluk belirli sayıda video atarak başlangıc icin sizi tatmin edici seviyede istatistiklere ulaşabilirsiniz. Şimdi gecelim nereden veya nasıl buluruz bu videoları.

Youtube'a giriyoruz, Arama kısmına League of Legends yazıyoruz. Arama kutusunun hemen altında Filtreler diye bir secenek var, onu acıp icerisinden Yukleme Tarihi bolumu altında ki seceneklerden Bugun'u seciyoruz. Karşımıza birsuru video cıkar muhtemelen. Burada, video başlığında gameplay, epsiode vs. gibi başlıklı videolardan birine girin. ( DİKKAT: Arkadaşlar gunluk arama yaptığımız icin aramalar da cok sayıda League of Legends oyun hilesi videoları da cıkmakta, generator, cheat, hack vs. gibi kelime olan başlıkı videolara bakmayın. ) Buradaki amacımız bol videolu sağlam bir kanal bulmak Muhtemelen videolar gunluk olduğu icin 0 - 100 arası olur genelde izlenimler, o videolardan birinin bulunduğu kanala girebilirsiniz. Eğer +301 olmuşsa video kanal muhtemelen +50 k aboneli dir. Ben hic bu kanallara bulaşmazdım telif atar bişe olur vs. Bu yuzden benim onerim Max. 20 k aboneli kanallardan videoları cekin. Boyle bir kanal bulduktan sonra, ister botla ister manuel olarak videoları indirip, başlık acıklama vs. değiştirmeden Direk actığınız kanala yukleyebilirsiniz. Fakat bot kullanmanızı tavsiye ederim. Cunku bottaki OZGUNLEŞTİR secenekleri o anki kullanıcı aramasına gore etiket ve acıklama eklediğinden videolarınızın daha cok hit almasını sağlar. Benim tavsiyem Videoyap botudur. Kolay arayuzu ile sorunsuz kullanabilirsiniz.
Bu şekilde ister bir kanala gunluk farklı videolar atarak, isterse her gun yeni 1 kanal acarak farklı farklı kanallardan videolar cekip, hızlıca izlenim alıp kazanmaya başlayabilirsiniz.

Diğer bir kategori de VINE videolarıdır arkadaşlar, fakat vine videoları 7 sn. olduğu icin şoyle birşey yapıyoruz, toplu vine videoları yukluyoruz, yani orneğin 15 vine birleştirilmiş video, yaklaşık 1,5 dakika ediyor. Bunları nasıl yapayım derseniz bunun da kolayı var Kullanıcılar şu sıra boyle toplu vine videoları izlemeyi tek tek izlemektense tercih ediyor. Ordan orya gideceğini tum vineları toplu bir şekilde izlemek daha cazip geliyor, bu da kanal sahiplerini harekete geciriyor ve ortaya Vine Compilation diye bir kategori cıkıyor. Bu kategori de inanılmaz derecede video var. Yukarıda anlattığım yontemle yani bu videolardan, kanallardan bulup hızlı izlenim alabilirsiniz. Vine videoları da cok hızlı izlenim alan videolardır. Mesela ben bi kanal acmıştım 2 3 ay once icine bir kac gunde yaklaşık 300 tane vine videosu attım, compilation bile değil, 1 hafta once bi bakayım dedim, bi baktım 800 abone olmuş Bu kategori de insanlar surekli yenilik istediği icin kanallara da deli gibi abone oluyorlar. İster bir kanaldan ister bircok kanaldan burada da işi goturebilrsiniz. Unutmayın Youtube'da onemli olan İSTİKRAR. Bu benim kendi deneyimlerimimden cıkarımımdır. Zaman ilerledikce bircok şeyi denemiş ve kendi yolunuzu bulmuş olacaksınız.. Ve gorduğum bir başka şey de, Youtube' da herkesin kendi yolu vardır

Yararlı olduysa ne mutlu bana, bir teşekkur yeter.
Selametle...