Merhabalar,
Ozet gececek olursam aklımda 3 secenek var
1)Ailemle yaşamaya devam etmek
2)Farklı bir ilde (tanıdığım kimse olmayan bir il) yaşamak
3)Ailemin bulunduğu ilde ayrı eve cıkmak
Universite biteli 2-3 sene oldu ailemleyim. Aslında memnunum ama bu ara kafama takılan bazı şeyler var (negatif yonlerde yazdım).
Ailemle olmanın artı yonleri:
-Kira odememek
-Temizlik, yemek vs beklenmemesi (Tabi tum işi anneme yıkmıyorum ortak yapıyoruz ama hicbir şey yapmasam bile bir şey demez kimse)
-Ailemin yanımda olmasının verdiği manevi rahatlık (Annemle arkadaş gibiyizdir)
-Para biriktirip yurtdışına uğraşabilirim.
Negatif yonleri:
-Ailem sanki guvenli bolgem ve ben burda kendimi gercekleştiremiyorum gibi hissediyorum. Sanki hala evin cocuğuyum. Kendimi yetişkin gibi hissedemiyorum. Sanki hic gelişmiyorum gibi hissediyorum.
-Ailem ne giydiğime laf etmez ama yetiştiriliş şeklimden midir bilmiyorum istediğim gibi evin icinde giyinemiyorum. Ayrı evde olsam şort askılı takılırdım evde hep.
-Evde yalnız kalamamak, misafir pek gelmez ama aile uyelerimden birileri hep evde oluyor. Rahatsız edecek bir şey yapmasalar da insan bazen yalnız kalmak istiyor.
Bir yanım diyor ki doğru duzgun arkadaşın bile yok (onceden vardı ama bazı olaylar yaşadım ve hayatımdan cıkardım), başka şehirde yapayalnız hissedersin. Hem burda kal para biriktir dil oğren belki yurtdışına gitme şansın olur. Diğer yanımsa evde kaldıkca kendimi geliştiremediğimi, her şeyi saldığımı, kendimi yetişkin gibi hissedemediğimi soyluyor. Bir yandan farklı bir ilde gecinebilmek de korkutuyor. Siz ne duşunuyorsunuz bu konuda?