Merhaba hanımlar
24 yaşındayım gecen Eylul'de mezun oldum. İlk hedefim her zaman yuksek lisans icin hayalimdeki okullardan birinden kabul almaktı bu nedenle aktif bir iş arayışına girmeden once ALES calışmaya başladım. ALESi atlattım hedefim sayısal 90+ iken maalesef 83 aldım. Tekrar hazırlanmakla vakit kaybetmek istemedim, bu puanla başvurucam okullara. O esnada da boş durmadım iş aradım girdiğim mulakatlar oldu fakat maalesef ilk ve ikinci mulakatları tamamladıktan sonra hicbir yer donuş yapmadı. 9 aydır işsizim. Bugun de bir yer ikinci aşama icin aradı ama ben yine aynısı olacak diye korkuyorum. İş bulmanın bu kadar zor olacağını duşunmemiştim. İngilizce kursuna gidiyorum, kendimi geliştirmeye calışıyorum ama 24 yaşında hala babamdan destek alıyor olmak ağırıma gidiyor, hayata gec kalmışım gibi hissediyorum. Mulakatlarda mı yanlış yapıyorum yoksa iş bulmak icin doğru kanalları mı kullanmıyorum bilemiyorum. Bu surec nasıl atlatılır kapı kapı mı gezmem gerek iş bulmak icin? Sanki iş bulamayacakmışım gibi hissetmeye başladım, deneyim yok birikim yok, korkuyorum.
Not:endustri muhendisliği mezunuyum