Kızlar merhaba, ben 6 ay evlilik yaşadım, 2 yıl once boşandım. 1bucuk yıldır erkek arkadaşım var, ikimiz de 38 yaşındayız. Hayatımda tanıdığım en duzgun insan, sevgi ve saygı dolu guzel bir ilişkimiz var. Birbirimizin ailesi ile tanıştık, ailelerimiz de tanıştı, hep birlikte gecen yaz bir kere yemeğe cıktık, herkes birbirinden memnun. Fakat evlenme teklifi etmedi henuz bana.
Gectiğimiz eylul, ( 1 yıl olmuştu ilişkimiz) kendisine, maalesef ki, annemin laflarından etkilenerek ve dolduruşa gelerek, ne zaman resmi bir şey yapacağımızı sordum, O an yuzu gercekten kızardı bozardı, haklı olduğumu, kendisinin ağırdan aldığını , en kısa zamanda yapacağımızı soyledi ama 1 ay yine hic ses cıkmadı. Ekim ayında konu bir şekilde yine acıldı, ve cok zorlanarak bana , şuan maddi anlamda evlilik icin hazır olmadığını, bu sebeple bir hamle yapamadığını , 2 3 ay kendisine musaade etmemi soyledi. ( Bu arada kendi işini yapıyor 15 yıldır ( inşaat sektoru ) , ailesinden hicbir destek almayacak, uzerine duşen herşeyi kendisi yapacak. ) Tabi ki tamam dedim ve cok uzuldum cunku bana bu maddi durumla ilgili bir şey soylediği icin kendisi de cok uzuldu, 1 hafta morali bozuk gezdi, zayıflık olarak goruyor bunu kendisi.
Bu konuşmanın da uzerinden 5 ay gecti, ben hic ciddi anlamda bahsetmedim evlilikten tabi ki, o da bahsetmedi. Yani evlilikle ilgili konuşmalar var tabi ama tarih anlamında bir şey konuşmadık, şu zaman olur bu zaman olur demedik. Bu arada ailesi ile aynı şehirde yaşamıyoruz ama ara ara gittiğinde kahvaltıya yemeğe fln beni de goturuyor, ben de gidiyorum. Ozel gunlerde annesi annemi, babası babamı arıyor fln. İlişkimizde de kotuye giden bir durum yok, birbirimize sevgimiz , saygımız, ilgimiz her zaman aynı, bu konuda ona en ufak bir guvensizliğim yok.
Benim derdim, ara ara icime bir gıcıklık geliyor, neden hala tarih konuşmadık, neden hala bir yuzuk alıp evlenme teklifi bile etmedi. Tekrar sormayı gururuma yediremiyorum, zaten bana soylemiş sebebini , neden tekrar sorup hem onu zor durumda bırakacağım hem de kendimi evlilik meraklısı gibi gostereyim diyorum, bir yandan da ara ara icime gelen o gıcıklıktan dolayı kendi kendime ona tripli gibi davranıyorum, anlam veremiyor tabi ki o zamanki hallerime. Siz olsanız nasıl davranırdınız ? Bu şekilde devam edip, hamle beklemeli miyim? Bir şey soylemeli miyim?