2 yıllık evliyiz. Korunmuyoruz evlendiğimizden beri. Eşim 1 sene once spermiyogram testi yaptırdı. Sayı ve hareketlilik iyiydi morfoloji % 9'du. O testte referans değeri yuzde 14 alınmıştı. Biz de uzulduk ama herkes referans değeri yuksek alındığı icin korkulacak bir şey yok dedi.
Neyse bu testin ustunden 1 yıl gecti. Ben klomen ovitrelle kullandım 2 ay. Yine olumlu sonuc yok. Doktorum ne olur ne olmaz eşin bir daha test yaptırsın dedi. Yaptırdı maalesef... Sayı mililitrede 85 milyon hareketlilik yuzde 44 cıktı. Ama morfoloji yuzde 1... Dunya başıma yıkıldı. Ucukladım uzuntuden. Sperm dna hasar testi yaptırmamızı onerdiler ama kotu cıkacak diye odum kopuyor. Cok yoruldum yıprandım. Bıktım artık hayattan. Ne olur yol gosterin bana. Herkes morfoloji cok subjektif bir değerlendirme bakan goze gore değişir diyor sayınız cok guzel doğal yoldan bile olur diyor ama yok icim alev alev yanıyor...
Erkek İnfertilitesi sayı ve hareketlilik iyi morfoloji kotu. dunya başıma yıkıldı..
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Erkek İnfertilitesi sayı ve hareketlilik iyi morfoloji kotu. dunya başıma yıkıldı..