Muzik dunyasının guclu yorumcularından Yonca Lodi ile yepyeni single calışması "Muhur"u, şarkısı kadar dikkat ceken klibini ve hakkında merak edilenleri konuştuk.

1) Lisedeyken okul orkestrasına solist olarak girmenizle başlayan muzik hayatınız Timur Selcuk'un okulunda nota oğrenmek istemenizle devam etmiş. Hikayenin devamını sizden dinleyebilir miyiz?

İşin icine girdikce "sahnede olmalıyım" duygusu ağır basmaya başladı tabii. Kendimi once konservatuvarın yetenek sınavlarında sonra konservatuarda sonra da sahnede buldum. Konservatuvar muthiş bir deneyimdi ama sahnede gercekten kendimi buldum. Sahnedeki 6-7 yıldan sonra sahne kayıtlarımı dinlettiğim yapımcıyla sozleşme imzaladım. 1999 yılında yayımlanacak ilk album macerası boylece başlamış oldu.

2) "Duygusal hit şarkı" denilince akla gelen ilk isimlerden birisiniz. Her şarkınızın severek dinlenmesinin sırrı nedir sizce?

Şarkılarıma oncelikle dinleyici gibi yaklaşıyorum. Sadece bir yorumcu olarak değil, dinleyen olarak da beni kalbimden vurması lazım. Doğru şarkıyı dinleyince zaten kimyam değişiyor, heyecanlanıyorum. Şarkı sozleri cok muhim. Samimi bir anlatımın, aynı zamanda akılda ve gonulde yer edecek sozlerin olmasını tercih ediyorum.

3) Kısa bir sure once yepyeni single calışmanız "Muhur"u yayımladınız. Şarkınızla ilgili aldığınız geri donuşler nasıl? Beklentinizi karşıladı mı?

Muhur gayet guzel gidiyor. Şahane yorumlar aldım. "Ah mahvettin bizi, bu nasıl şarkı, bunlar nasıl sozler" cumlelerine bayılıyorum. Ben dinlediğim anda cok sevmiştim, dinleyicimle paylaştığım icin de mutluyum.

4) Şarkınızın hazırlık surecinden kısaca bahseder misiniz? Kimlerle calıştınız?

Şarkının sozleri Murat Sağır'a, muziği Hakan Demirtaş'a ait. Duzenlemesini ise Alper Atakan yaptı. Bir suredir Alper ile birlikte heyecan duyacağım bir şarkı arayışındaydık. Biraz daha farklı bir şey arıyordum aslında. Bir gece yarısı bu şarkı bana geldiğinde bu şarkının "o şarkı" olduğunu biliyordum.

5) Şarkı seciminde sizin icin olmazsa olmaz diyebileceğiniz kriter nedir?

Sozler cok onemli. Bir de her aday şarkıyı mutlaka defalarca soylerim. O karakterin icine girmeye calışırım. Aslında yorumculuk icinde cok fazla oyunculuk barındıran bir şey. Butun mesele iyi bir hikaye anlatıcısı olabilmekte.

6) Şarkınız kadar klibiniz ve oyunculuğunuzla da dikkat cektiniz. Klibin hikayesini oğrenebilir miyiz?

Yine Kemal Başbuğ ile calıştım. Birlikte bir uyum yakaladık, aynı dilden konuşmayı becerebiliyoruz. Gozune, ışığına, fikirlerine guveniyorum. Cok da eğleniyoruz calışırken. "Birazcık zorlayacağım seni bu sefer" dedi. Ben de itiraz etmedim ama cok gulduk. Hatta beni sarışın yaratmadığı icin Allah'a şukrettim Oyunculuk cok keyifli. Once gozum korktu ama sonuctan memnunuz.

7) Şarkıda "Kalbime kimse giremez oldu, giderken nasıl muhurlediysen" diyorsunuz. Peki sizin kalbiniz de şarkınız gibi muhurlu mu?

Aşk insana verilmiş şahane bir armağan. İnsan biteni kabul edip tekrar aşık olmak icin imkan aramalı. Hayatta her şeyin bir suresi olduğunu kabul edip yola yeniden cıkmalı. Kalbim muhurlu değil ama her insan gibi benim de aşka dair guzel anılarım var.

8) En son 3 yıl once "12 Ay" isimli albumunuzu yayımladınız. Yeni album yayımlama duşunceniz var mı yakın zamanda?

2018'de yeni album geliyor

turktelekommuzik