***guncelleme 7. Sayfa ***
Annemi kaybettim

Herkese selam yine ben

Annemin beyin kanaması gecirdiği ile alakalı konumu bilenler biliyor, bilmeyen ve okumak isteyenler icin ise buraya linkini bırakayım ..
* Annem guzel annem * Son guncelleme 14.sayfada Buraya annemle ilgili o kadar konu actım ki … nerden başlasam ne anlatsam bilmiyorum. Kendimi yine buraya attım, belki de ‘bizim de bir tanıdığın başına geldi şimdi hayatını devam ediyor ’ ‘duzeldi ’ ‘en azından yuruyebiliyor ’ vb. Cumleleri duyup rahatlamak icin...

9 ay olmuş annem beyin kanaması gecireli , beynin sol tarafında buyuk bir kanama yaşadı ve sağ tarafı felc oldu. Konuşma merkezi de hasar gorduğu icin afazi oluştu. Her şeyi anlıyordu fakat kendini ifade ederken ya anlamsız kelimeler soyluyordu ya da yanlış kelimeler kullanıyordu fakat bazen de normal konuşuyordu. %100 geri geldi diyemem ama buna şukur dedik hep .. o kadar hastalığın icinde annemi bize bağışladı Allah dedik..
Annem beyin kanaması gecirdiğinde hamileydim, hamileliğim cok zor gecti ve hamileliğimin sonunu goremeden gebelik zehirlenmesi yaşadım, ikizlerim 33 haftalık olarak dunyaya geldiler, 3 hafta kuvezde kaldılar. Bir yandan annemin durumu , bir yandan bebeklerim ve ote yandan 3 yaşındaki kızım . Depresyondayım ama bir of deme luksum dahi yok , olamadı …
Annem 5 aylık hastane surecinden sonra Aralık başında yanıma geldi, o zaman 1,5 aylık olan 2 premature bebek , 3 yaşında bir cocuk ve bebek kadar masum bakıma muhtac annem .. tek başına ayakta durmaya calışan ben ..
Cok zor gunler yaşadım gercekten ama verdi Allah kuvvetini .
Kanamadan dolayı annem %100 bakıma muhtac durumdaydı. Sol eliyle yapabildiğini yapıyordu fakat yuruyemiyordu , felcten dolayı Tuvaletini tutamıyordu, panik atak olduğu icin 10 dakika dahi yalnız kalamıyordu, geceleri 1 saat bile uyumuyor ve butun gece sabah olana kadar panik halindeydi …24 saat bakım.
Yanımda 1,5 ay kaldı, herşeyi ile ben ilgilendim ve bu surecte 3 kere ambulans ile hastaneye gitmek zorunda kaldı diğer hastalıklarından dolayı .
(Kalbi ve bobrekleri %20 calışıyor)
En sonunda doktorlar annemin evde bakılmaya uygun bir hasta olmadığını ve 24 saat tıbbi yardıma ihtiyacı olduğunu soyledi , en sonunda da anneniz cok hasta, annenizin evde olumune şahit olmayın dedi doktor

Annem beyin kanamasının hasarından dolayı ilk hastanede yattığı zamanlar bir kac kere epilepsi gecirdi (bayılıyor bir iki dakika sonra kendine geliyordu) fakat ilac ile bu durumu 8 ay boyunca hic yaşamadı bir daha . Mart ’ın 23 ’unde ust uste 2 kere yaşayınca , hastaneye kontrol amaclı goturuldu .. her şey normalken annemin bobrek değerlerinin kotu olduğunu onun icin bir kac gun hastanede kalması gerektiğini soylediler ..
2 gun sonra doktor aradı ve akşam annemin kalbinin durduğunu, 15 dakika uğraştıklarını soyledi… şok oldum .. evet biliyordum annem cok hastaydı ama yine de o herşeyi atlattı , başardı .. ne demek kalbi durdu ?! inanmak istemedim ..
15 dakikanın sonunda annemin kalbi atmaya başlamış , entube etmişler … fakat ertesi gun uyuması icin ilac vermeyi kestikleri halde uyanmadığını gorduler …annemin Kalbi durunca beynine uzun sure oksijen gitmiyor ve beyin kanamasından geriye sağlam kalan tum hucreler oluyor

Beyin olumu yok fakat o kadar ağır hasarlı ki beyni ona sadece birazcık nefes aldırıyor ve kalbini yavaşta olsa attırıyor ..
beni duymuyor , gormuyor ,duşunmuyor hissetmiyor, yaşadığını bile bilmiyor …uyuyor derin derin

Doktorlar boyle kalacağını soyledi… bir yandan diğer hastalıkları icin terapileri keselim cunku anneniz bir daha uyanmayacak diyorlar . Uyanmasa bile onun sebebi ben olamam ,
Yani misal bobreği icin gereken mudahale yapılmadığı takdirde bobrek iflasından vefat ederse buna sebep olmak istemiyorum …
bu sebeple ne gerekiyorsa yapılsın nefesinin zamanı var demek ki diye duşunuyorum …
Belki de huzura kavuşmuştur madem hic bir şeyin farkında değilse cekmiyordur o zaman diyorum..
Diyorum da diyorum …8 aydır annem ,annem değil sanki cocuğum gibi olmuştu ama yine vardı , oradaydı … şimdi o da yok

Devamı ne olacak bilmiyorum ..daha doğrusu annemin organları ne zaman ‘tamam biz de yapamıyoruz artık, diyecek bilmiyorum …
her telefon caldığında kalp sıkışması yaşamaktan ve bu histen nefret ediyorum

Beni duymuyor ama yine de konuşuyorum her gittiğimde

Omuzlarımda tonlarca yuk ..
bebeklerim , kızım bir yandan annem .
Ne zormuş hem anne hem evlat olmak

Allah anneme yardım etsin .. ve tum hastalara da ..
Ne kadar uzun yazmışım yine ..
şu mubarek gunde okuyanlar anneciğim icin ve tum hastalar icin Allahtan hayırlısını dileyip dua edebilir mi