İyi geceler hanımlar
Ben bir kamu kurumunda calışıyorum.
10 yaşında bir kızım var.
17 yıldır evliyim. Eşimle severek evlenmiştik.Eşim 2.5 yıldır işsiz.Başlarda iş arıyordu ancak artık iş aradığını duşunmuyorum. Haliyle evin maddi butun yuku benim uzerimde. Bu da cok buyuk bir sorun değil Allaha şukur gecinşyoruz. Asıl sorun ben butun gun işteyken eşim evde icki iciyor. Evi bira imalathanesine cevirdi. Bira yapıyor. Alkolluyken kendisine asla tahammul edemiyorum. Defalarca uyardım. Duzrlmeyecrksen boşanalım dedim. Ne boşanmaya kabul ediyor nede kendine ceki duzen vermeyi.
Eşime ne sevgim kaldı nede saygım.
10 yaşındaki kızımda artık babasından uzaklaştı. Okullar kapalı olduğu icin gunduz evde babasıyla kalmak istemediği icin benimle işe geliyor. Eşim bu durumdan dolayı beni sucluyor. Kızımı babasına karşı dolduruyormuşum onu uzaklaştırıyormuşum. Aklı başında olmayan bir insanla konuşulmuyor. Tum bunlara sebep olduğunu kabul etmiyor. Kabul etmediği icin hic bir cozum uretmiyor.
Kızımıda alıp evden ayılabilirim. Kendimize yeni bir hayat kurabiliriz. Kamuda calıştığım icin tayin bile istesem peşimden gelip başıma bela olacak biliyorum. Ayrıca ser sefil olacak. Calışmadığı icin maddi olarak bana bağımlı. Yaşlı bir babası var ondan aldığı para ile zıkkımlanıyor.
Uzerimde oyle bir ağırlık var ki yerimden kıpırdayamıyorum. Boşanma durumunda beni rahat bırakmayacak biliyorum. Daha once teşebbus ettim.
Arkamda bir ailem yok bana manevi destek olacak. Cok yorgun hissediyorum kendimi.
Nasıl yaparım uzerimdeki bu yukten nasıl kurtulurum?
Gonlum hep eşimin yaptığı hataların farkına varıp kendini duzeltmesini beklemekten yanaydı ancak biliyorum ki oyle bir şey olmayacak.
Bu sorunu yaşamış hanımların deneyimlerini paylaşmasını bekliyorum.