Merhaba hanimlar, yeni evli degilim ama evleneli cok olmadi oyle diyelim. Benim rahatsiz oldugum konu esimin bana cook nadiren guzel soz soylemesi. Bazen kendimce diyorum acaba sorun bende mi? Cok sey mi istiyorum? Butun yaptiklarimi bazen gormezden geliyor veya daha dogrusu sanki benim gorevimmis gibi algiliyor, temizliktir utudur vs. Tesekkur etme veya iltifat etme geregi duymuyor. Yani ben bir kadinim sonucta, her kadin arada bi guzel laf duymak ister oyle degil mi?
Ornek vermek gerekirse, demin gece vakti yarin is yerine yemek goturmek istedigini soyledi, gece vakti aklina gelmis. Hic usenmeden soylenmeden gittim mutfaga hazirladim herseyi. Insan bi tesekkur etmez mi? Oturma odasina gectim baktim uyumus. Cok zoruma gitti. Bir yemegi guzel yaptim diyelim, oh ne kadar guzel olmus ellerine saglik demez, hersey de bir nane bulmaya calisir, tuzu az, yagi az olmus gibi laflar, aslinda begendigini yiyisinden anlarim ama mesela. Annesine veya ablasina gelince ove ove bitiremez bu arada. Bundan rahatsiz oldugumu belirttigim de sen ablami mi kiskaniyorsun der onun icin hic bisey demek istemiyorum artik. Fakat kendimi aptal gibi hissediyorum. Uzun yildir evli olan ablalar; nasil davranmam gerekiyor?