Arkadaşlar merhaba konu bu sefer eşim;
Benim halihazırda kendime ait isyerim var eşim muhendis cok şehir dışına gittiği icin tayin durumlarından dolayı işinden ayrıldı,bana işimi kurmamda yardim etti 3 yıl once işimi kurdum ve kazancımız orta seviyede başlarda tektim inanılmaz yardıma ihtiyacım vardı eşim cok destek oldu ancak gercekten gecemi gunduzume katarak eşim ve kızım icin calıştım işimi kurduğumda kızım 6 aylıktı,1.5 yıl once bi arkadasimla ortak olduk kazancimizda orta seviyede ancak ortagimda olduğu icin eşime ihtiyacım kalmadı kendisine de guzellikle izah ettim gecen sene kendisi artık inşaatlarda calışmak istemediğini bilgisayarla arası iyi olduğu icin yazılım kursuna gidecegini ve sonra iş arayacağını soyledi bende destekledim hayallerini gercekleştirmesi icin bulunduğumuz şehirde cok iyi bir kursa eşimi kaydettirdim yaklasik 9 ay kendi başıma calıştım eşim ara ara bizim işlerimize de destek oldu hafta icleri evde kaldı hafta sonunda da kursa gitti şimdi iş bulabilecek seviyeye geldi. Kizlar sorunum şu 1 tane kızım var ev aldık borcumuz var yaşamsal giderleri saymak dahi istemiyorum artık eve yetemiyorum surekli parasal kaygı yaşıyorum ki şu donemde herkes cekiyor, eşime artık iş bul demekten dilimde tug bitti yazılım alanında gercekten başarılı ve severek yaptığı bir alan gelin gorun ki her şeyi ağırdan alıyor gunde 2 saat bilgisayar başında ama başka şeylerle uğraşıyor, bir bakiyorum iş yerimde benimle birşeyler yapıyor surekli bu aralar benimle ise gelmenin peşinde bir bakıyorum ki zaman gecmis halen iş arama icin bir gayret yok iş arama sitelerine ben bakıyorum yuzlerce ilan var guzellikle soyluyorum kavga ediyorum yok herşey ağırdan alıyor eşimle nasıl asabilirim bu sureci mevcut durumda idare ediyoruz bir sekilde ancak ikimizde calışıp cok rahat yaşamak varken neden parasal kaygı cekelim? eşimin ailesinin sanayide iş yeri var eleman ihtiyacları var ailesi gel yanımiza evrak isimiz cok diye baskı yapıyor cumartesi de dahil sabah 8 akşam 9 calışıyor cok yogunlar oradada calışabilir ancak bir insan yazılım alanında iyi bir seviyeye gelmişken gidip sanayide calışsın? Eşimde ailesine beni bahane ederek işlerime yardim ettiğini soyluyor onlara da yanaşmıyor. İstanbul ilinde iş bulmak istese bu hafta ise başlar orada arkadaşları ve baglantilari da var gerekirse eşyalı ev tut 1 yıl deneyim kazan biz yanına kizimla gelir gideriz diyorum(ben uzaktan da calisabiliyorum) eşim kesinlikle kızımizdan ayrilamayacagini soyluyor hatta 2 aydır iş arıyor sozde bir tane iş ilanına dahi basvurmadi artık evde huzursuzluğumuz başladı ki bu zamana kadar aramızda asla bir sıkıntı yaşamadık cok anlayışlı iyi bir insandır ama iş konusunda biraz yıprandım bu sureci nasıl asabilirim? Tavsiyeleriniz icin şimdiden teşekkur ederim