Forumda boyle konu acmak cok garip ama son zamanlarda bunu cok duşunuyorum . Youtube keşke 2013-2016 zamanlarındaki haliyle kalsaydı bir sektor haline gelmeseydi. O donemler sektor olmadığı icin onemli olan abone ve izlenim sayısıydı bunlarla ovunurduk şimdi bakıyorum para cok on plana gecmiş. Bunların yanında youtube sektorunun buyumesi ve youtuber tayfa instagram ve twitter reklam sektorunude oldurdu. Şuan internette her platformda reklam bu 3-5 youtuberın tekelinde sadece bunlar kazanıyor ve yuzbinlerce tl para alıyor. Bu unlu youtuber tayfa dışında instagram ve youtube sayfa sahipleri 3-5 kuruşun hesabını yapıyor. Onceden ne guzel herkes eşitti. Benim yakındığım nokta youtube platformunun bir sektor haline gelmesi ve televizyon gibi kendi starlarını ortaya cıkarması ve bu sektorun ve yıldızlarının internet piyasasının dengesini bozması. Eskiden ne biliyim facebook,twitter, vine fenomenleri vardı herkes kendi platformunun ekmeğini yerdi youtube sektor haline geldi geleli burdaki insanlar kendi platformlarıyla yetinmeyip heryerden para kazanır oldu.