Herkese merhaba. Ben 30 yaşındayım mesleğim var ve 1 bucuk senedir evliyim. Hamileliğimin son haftalarındayım. Her an doğurabilirim

lutfen stres yaptırmadan cevaplar verin olur mu hanımlar

Ben eşimden genel anlamda memnunum ama annesine aşırı derecede duşkun daha doğrusu duşkun olmayım dese annesi izin vermez diyeyim sabah akşam anormal şekilde dıt dıt dıt mesajlar mesajlar. Bu zamana kadar kaynanamın, hakkımda tamamen de olumlu konuşmadığını tahmin ediyordum eşimin tutarsız soylemleri ve davranışlarından dolayı (hani kadınlar hisseder ya başka aklın karıştığını) ve normal karşılıyordum ama 2 hafta once eşimin telefonunda tamamen yanlış yorumlayarak ailem ve benim hakkımda eşimi son derece cirkin sozlerle dolduran mesajlarını gordum. Son 1 aydır eşimle kavgalı gurultulu geciyordu zaten sebepleri ve olayları yazarak uzatmak istemiyorum. (Kaynananın doğumuma 2 ay kala 1 sene evvel ortaya cıkan hastalığını tedavi ettirmek istemesiyle eşimle aramızda izindi, doğumun yeriydi kavgaları...aşağıda biraz bahsettim) Resmen kaynana yuzume gulup alttan oğlanı dolduruyormuş hissediyordum ama bu derece olduğunu bilmiyordum cunku ailem ve benle bu olaya kadar bir kavga olay vs yaşanmadı. Neyse ben kaynanayla 2 haftadır goruşmuyorum eşim iyi bir markadan bebeğe alınmış bir suru eşyalar getirdi annemin hediyesi diyerek. Tabi inanmadım telefonuna baktım annesi değil kendisi almış ve yuklu bir miktar. Annem aldı diyor. Cok zoruma gitti cunku kandırıldığımı ve kaynananın bedavadan torun hediyesinden kurtulduğunu duşunuyorum. Ustelik eşim de bunu severek yapmış hatta belki eşimin fikridir. İlk sorum; eşim para mevzularında kendisinin artık ayrı bir ev olduğunu kabul etmiyor, hala anne baba kardeş yeğenlere dibine kadar borcta da olsa bebeği de olacak olsa harcama yaparım kafasında ve bu durumdan cok memnun oluyor. Biz batsak bile yeter ki onlar mutlu olsunlar duşuncesinde. Bunun karşısında ne yapmalıyım kavgalar işe yaramıyor. Cok kavga ettim. İkinci sorum ise; yakın tarihte iddia maclarını takip etmeye başlamıştı bakıyodum kupon falan oynamıyodu ama 250, 500 civarlarında kuponlar oynamış kimini kazanmış kimini kaybetmiş. Sorsam oynamıyorum diyor. Bu cok ciddi bir sorun bence ve hastalık. Bir arkadaşım kocasının tum parayı iddiaya verdiğinden ve senelerce bıraktıramadığı icin boşandığını biliyorum. Bu iddia ve aileye her koşulda para dokme konusunda ne yapabilirim sizce? Şu hediye konusu iyi niyetli gibi duruyor ama şuan oyle batığız ki annesi adına bir dolu marka hediyeler almasını nasıl karşılayayım sizce? İcimden kendin aldın bana yalan soyluyorsun tarzında duzgunce konuşmak geliyor cunku ailesinin durumu o markada o hediyeleri alacak durumda değil. Ve son 1 aydır sanki bebeğimizin masrafları yokmuş gibi eşime bazı tedavi masraflarını da yukledi. Ama ne masraf anlatsam coook uzar. Ona da, al oğlum senin bebeğin olacak şu zor gune sakladığım ceyreklerden kullan demediğine adım gibi eminim. Durumları yok daha doğrusu oyle diyorlar ama boynunda ceyrekler, yarımlar, cumhuriyetlerle geziyor zor gunlerinmiş. Biz de hem kaynanaya hem bebeğimize yetişelim derken dibin dibine kadar batmış durumdayız. Tabi ben kaynana masrafına karışmıyorum. Bu arada benim babam bile eşime bu surecte kucuk bir miktar maddi destek cıktı.
Yani Ozetle; kaynanada 1 sene evvel ortaya cıkmış bir hastalık varmış ama doktora gitmemiş. Dediğine gore şubatta ağrı başlamış ama kendisi gecen ay tedaviye gitmeyi tercih etti. Biz memlekette olmadığımızdan bu tedavi işi izinleri, doğumu, doğum yerini, bebek hazırlıklarını, maddi durumumuzu, psikolojimizi vs ne var ne yok birbirine kattı. Ben hamile halimle eşimle gidip kaynanaya destek olurken bir bakıyorum tamamen yanlış anladığı ya da yanlış anlamak istediği bir konuda hem ailemi hem beni eşime karıyor baya doldurmuş fitnelemiş mesajları gordum. Tabi Bu konu dışında da eşimle aramızda başka konu kavgaları var. Kavgalara da guya karışmaz gibi, uzulur gibi yapıyor. İşte şimdi bu batık halimizle annesi adına yuklu harcama yapmış gelmiş annem aldı diyor. Ve benim zoruma gidiyor. Eşimin hem kendini hem beni annesi icin aptal yerine koyduğunu duşunuyorum. Yanlış mı duşunuyorum siz olsanız ne yapardınız bu durumlar karşısında?