Merhabalar. 2 yıllık , severek evlendiğim bir eşim var. Pandemi doneminden bu yana kotu zamanlar gecirdik. Fakat son 5-6 ayda kavgalarımızın şiddeti cok fazla arttı. O okula gidiyor, bense mezunum fakat iş bulamadım evden bir şeyler yapmaya calışıyorum. Arkadaş cevrelerimiz yok, sadece abim ve birkac akrabam ile bağlantıdayım. Eşimse akrabalarıyla da goruşmeyi istemiyor ve beni de kısıtlıyor. Annemi kaybedeli 1 yıl oldu ve kardeşime daha cok destek olmak icin daha fazla goruşuyorum. Kardeşim bana cocukluktan beri bağlıdır , takma lakaplar koyar, bu lakaplar normal değil diyor. Dedikleri de " naptın canım, şirine nasılsın" gibi şeyler.. Eşim bana "sen ensestsin " diyerek surekli kardeşim hakkında konuşuyor. Dışarıda en ufak birisiyle konuşsam nezaketen gulsem "sen pisliksin, herkesle yatarsın" diyor ama ben bu zamana kadar kimseyle yatmadım eşim dışında ve hicbir zaman da boyle bir duşuncem olmadı. Mesleğimi yapamadığım icin bunalımdayım zaten ama bu konular cıkınca ben ne yapacağımı bilmiyorum. Ozur dileyip tekrar ediyor, evi kac kez terk edip gittim ailemin yanına gidiyorum, hicbir cozum olmuyor. Eşim mecburen gittiğim kadın doğum doktorundan dahi kıskanıp beni sucladı. Ben artık cok caresiz hissediyorum, ondan başka duşunduğum birisi yok, 4,5 sene gecti, iletişimde olduğum erkekler iş başvurusu icin konuştuğum, mesafemi koruduğum, tanımadıgım insanlar, gozunun onunde ona da okutuyorum ne mesaj geldiyse. Dayanacak gucum kalmadı ama onu yalnız bırakmak da istemiyorum. Bunları kendisi yapıyor olamaz, cok hastalıklı duşunceler...Beraber cok daha mutlu olabilirdik, cunku gercekten aşık olup da evlendim ona, emek verdik, boyle konularla zamanımızı harcıyor olmamız beni kahrediyor ama o yaptıklarının farkında değil....
Şimdi size soruyorum, ben hala eşimi seviyorum, haketmediğim cok şey yaşattı bana ama yine de ona yardımcı olmak, bu senaryolarından kurtarmak istiyorum. Psikiyatra bir kez gitmeyi kabul etti ama sonra ihtiyacım yok dedi... Beraber gidelim, terapi alalım dedim; inanmıyorum coğu yalancı terapistlerin dedi...Hicbir şekilde ikna edemiyorum. Kimsem yok yardımcı olacak herkes bıkıyor bir zaman sonra, haklılar da. Boşan gitsin, uğraşma, cocuk da yokken boş ver diyorlar ama ne yapmalıyım, siz olsanız ne yapardınız, nasıl ikna edebilirim onu?