Kendim aşağıdaki gibi bir liste yaptım. Youtube'un da duşuncesinin boyle olduğunu duşunuyorum. İlk 3 maddenin kokunu kesinlikle kurutmak istiyorlar. 4. ve 5. madde aşıra kacmazsa goz yumacağını duşunuyorum. 6. ve sonraki maddeler spam olsa da internet iceriğinin gelişmesine katkıda bulunduğundan yararlı spam olarak goruyor ve goz yumuyor. Sizin duşunceleriniz nedir?
1. Derece: Youtube'da Gorsel, işitsel ve fikirsel %100 ozgun olan kanalları koplayanlar.
2. Derece: Youtube'da herhangi bir kanalı başlık, etiket, acıklama değiştirmeksizin kopyalayanlar.
3. Derece: Youtube'da herhangi bir kanalın videolarını kopyalayıp başlık, etiket ve acıklamasını değiştirenler.
4. Derece: İnternet ortamından kazanc sağlamak icin uretilmiş videoları renderlayıp Youtube'a koyanlar.
5. Derece: İnternet ortamından kazanc sağlamak icin uretilmemiş videoları Youtube'a koyanlar. ( Telifsiz kategoriler diziler vs.)
6. Derece: Gorsel ve işitsel haklara sahip olmayıp videoyu renderlayıp internete yeni bir icerik uretenler.
7. Derece: İnternete mal olmuş, kaynağı belli olmayan amator cekimleri derleme haline getirip paylaşanlar. ( Orn. En komik fail videoları, araba kazaları derlemesi)
8. Derece: Mutualizm: Youtube'da paylaşılması Gorsel ve işitsel hak sahibinin yararına olan videoları koyanlar ( Vine vs.)
9. Derece: Youtube'da başkasının fikrini calarak gorsel ve işitsel ozgun icerik uretenler.
10. Derece: İnternetten bulduğu resimlerle slayt yaparak seslendirip sunanlar. (Orn. Ruhi Cenet)
Youtube Spam Dereceleri
Acemi Webmaster0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Acemi Webmaster
- Youtube Spam Dereceleri