Kendimi bildim bileli kilolu bir insan oldum hep. Bunun dezavantajları hep karşıma cıktı. Gerek sosyal ortamda gerek iş hayatında hep ezildim. Kilo alımım tamamen genetik ve fizyolojik kronik hastalıklarımdqn kaynaklı. Gectiğimiz kasım ayında doktor hem diyabeti dengelemek icin hemde kilo vermem icin bir ceşit zayıflama iğnesi vermişti ama o da bende işe yaramadı. Ve cerrrahi onerdi. Artık kendi kendine zayıflaman cok zor bir ihtimal dedi.

Sorun ne diyecekseniz ameliyatın risklerinden cok korkuyorum. Kısa vadede kacak, emboli, %2 bile olsa olum riski vs var. Uzun vadede ise mide ters donebiliyormuş veya daralma olabiliyormuş (bunun tedavisi yok denecek kadar zormuş). Kısaca korkuyorum. Cok korkuyorum hatta. Kendi kendime diyet spor neler neler denedim ama yok metabolizmam sıfıra yakın olmuyor. Troid, diyabet ve ekstra kalp rahatsızlığım var. Kilom artık bu rahatsızlıklarımı da zorluyor.

Doktor bu ameliyatla diyabetin tedavi olabileceğini soyledi. Ama bundan beş veya altı sene once ameliyat olup tekrar kilo aldığını veya kilo almasa da diyabetin geri geldiğini soyluyorlar.

Ameliyatın eksi yonleri var. Artı yonleri ise dediğim gibi hastalıklarıma olumlu etki etmesi durumu da var. Kucuk bir oğlum var. 3 yaşında. Onu duşunuyorum ona bakıp bakıp uzuluyorum. Benim gibi bir annesi olduğu icin kendimi sucluyorum. Sağlıksız kilolu cirkin bir annesi var. Beni o secmedi. Ama ben %2 lik bi ihtimal dahi olsa onu hayatta yalnız bırakma ihtimalini goze alamıyorum. Bu şekilde de bir yere varacağım yok. Kendimi caresiz hissediyorum….

Bu arada eşim ameliyat olmamı istiyor ama annem istemiyor. Yakın zamanda babamı ve abimi kaybettik. Bu yuzden korkuyor. Bir yandan eşim olmasanda olur ben seni boyle gordum sevdim demiyor ona icerliyorum. Zayıf biriyle olmak istiyor belliki…