Yahu bu ulkede hep vergi geliyor, vergiye bir daha vergi geliyor hic mi iyi bir şey olmaz diyorsanız bugun oldu. Kurklerde OTV sıfırlandı.

Ham kurkler ve dabaklanmış, aprelenmiş kurklerde OTV oranı sıfıra duşuruldu.

Yeni OTV oranları:
G.T.İ.P NOMal İsmiVergi Oranı (%)43Kurkler ve taklit kurkler; bunların mamulleri.
(Bu fasılda yer alan koyun, kuzu, keci, oğlak, bufalo ve sığırların postları, kurkleri ve taklit kurkleri ile bunlardan mamul giyim eşyası, aksesuarları ve diğer eşya haric) (43.01 ve 43.02 haric)2543.01Ham kurkler (baş, kuyruk, pence ve kurke elverişli diğer parcalar dahil) (41.01, 41.02 ve 41.03 pozisyonlardaki ham post ve deriler haric)043.02Dabaklanmış veya aprelenmiş kurkler (baş, kuyruk, penceler ve diğer parcalar dahil) (birleştirilmemiş veya birleştirilmiş) (diğer maddeler ilave edilmemiş) (43.03 pozisyondakiler haric)0

Buna gore, ham kurkler (baş, kuyruk, pence ve kurkculuğe elverişli diğer parcalar dahil) ile dabaklanmış veya aprelenmiş kurklerde (baş, kuyruk, penceler ve diğer parcalar dahil) daha once yuzde 20 olarak uygulanan OTV oranı sıfıra indirildi.

Taklit kurklerde OTV yuzde 25 oldu
Kurkler ve taklit kurkler ile bunların mamullerinde (bu fasılda yer alan koyun, kuzu, keci, oğlak ve sığırların postları, kurkleri ve taklit kurkleri ile bunlardan mamul giyim eşyası, aksesuarları ve diğer eşya haric) ise OTV oranı yuzde 25 olarak belirlendi.

OTV ne demek olduğunu bilmeyen varsa acılımı Ozel Tuketim Vergisi. Bunlara gore kurkler kesinlikle ozel tuketim değil. Tamamen doğal bir ihtiyac. Fakat motor, araba, akaryakıt, beyaz eşya veya cep telefonu gibi artık tamamen ihtiyac olan urunleri alırsanız kesinlikle ozel tuketime giriyor. Hem oyle bir ozel tuketim ki bazıları kendi fiyatından pahallı.

Eğer yat, tekne, pırlanta, elmas ve kurk alırsanız hicbir şekilde OTV odemiyorsunuz. Cunku bunlar zorunlu ihtiyac. Bunları alamayan fakir bir zahmet yaşamasın. Herkes bilir yani yatın ozel tuketim olmayıp zorunlu bir ihtiyac olduğunu. Hatta gecenlerde 120 metre olan yatımı nereye koysam diye duşunuyorum. Yat limanları daha fazla olsun diye imza kampanyası başlatacağım. Hep bizi duşunuyorlar yahu.

Buyuk ihtimal bunların yandaşları artık kurk işine girecek veya girmiş olanlar gidip soylemişlerdir. Tabii yandaş oldukları icin hemen cekerler. Fakat biz burada temel ihtiyac olanlara OTV odeyelim. Ne guzel memleket.

Diğer yandan gercek kurk giyecek insanda cok değil birazcık vicdan varsa giymez. O kurklerin nasıl yapıldığını herkes biliyor. Buraya nasıl yapıldığı ile ilgili videosunu atardım fakat hem yaşı kucuk insanlar hem midesi hassas olan insanlar elbet vardır. Dileyen izleyebilir.

Bana kalırsa tanzim satışları başlayabilir. Burada cok fırsatcı var biliyor musunuz? Araya hep aracı giriyor. Herkes fiyatını yukseltiyor. Şimdi ben mağdurum. Kendime kurk alamayacaksam bu iktidar niye var? Hemen tanzim satış noktaları oluşturulsun sıraya girip kurk alalım. Aracılar ve fırsatcılar yuzunden kurk alamaz duruma geldik.

Kaynaklar:
Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı: Bazı Kurklerde OTV Sıfırlandı Bazı kurklerde OTV sıfırlandı Yeni OTV oranları: Birada yuzde 63, elmas, pırlanta, yat ve teknede yuzde 0! Bazı kurk ceşitlerinde OTV sıfırlandı! Bazı kurklerde OTV oranı sıfırlandı