Klomen ve Ovitrelle Kullananlar
Tüp Bebek0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Klomen ve Ovitrelle Kullananlar
-
23-09-2022, 20:19:02Merhaba hanımlar. 26 yaşındayım, 3 senelik evliyim. Polikistik Overim.. Adetlerim hep duzensiz son 2 senedir bebek istiyoruz. ve korunmuyorduk. Normal yolla hamile kalamayınca 2016 mart ayında Dr. gittim ve pko olduğumu oğrendim. İlk olarak Dr. bende hormon testi ve rahim filmi (HSG) istedi. Hormanlarım gayet normal cıktı, ancak hsg de sağ tarafımda gecişin biraz gec olduğu goruldu. Eşimin sprem testide gayet iyi cıktı. Ama kızlar ilk tavsiyem eğer acı eşiğiniz duşukse lutfen hsg filminde anestezi olun.. ben kendimi psikolojik olarak toparlayamadım. Test sonucları sonrasında Dr. bana yalnızca serophene verdi, ancak adetimin 5. gunu 5 gun tek doz iceceksin dedi. Kontrollerimde sol yumurtalığ1m 19 mm olduğunu ve verdiği tarihlerde gun aşırı ilişki olması gerektiğini soyledi. Zoraki olunca ilişki duzenli olmadı ve kan testi negatif cıktı. Daha sonra tekrar adet olmadım Dr. ilac verdi her gittiğimde muayene ucreti veriyordum ancak muayene etmenden kan testi yaptırım telefonla ilac ismi soyluyordu. Dr. guvenim kalmamıştı ve hsg testinde yaşadığım acıdan sonra ara verdim. 2017 mart ayında başka bir Dr. gittim. İlk once adet olmam icin ilac verdi, adetimin 3. gunu tekrar muayene oldum Klomen verdi. Adetimin 5. gunu 5 gun boyunca 2 doz kullandım. Hapım 9 nisanda bitti ve 10 nisandaki kontrolde 9mm olduğunu soyledi Doktora her 2 gune 1 yumurta takibi icin gittim bugun sol yumurtalığımda 23 mm bir yumurtalığım olduğunu soyledi. Az once Ovitrellekolumdan iğnesi oldum. Dr. 19 Nisan gecesi 00.00-01.00 arası (1,5 gun sonra) ilişki olmasını ve gun aşırı devam etmemizi istedi. Şuanda moralim cok yerinde... Dr. ay icinde eğer adet olmazsam gebelik test icin gelmemi istedi, , eğer adet olursamda tekrar aynı ilac tedavisini yapacağını soyledi 1 kere daha yapacağını daha sonra aşılamaya gececeğini soyledi. sizlerde durumlar nedir tavsiyeleriniz hikayeleriniz onerileriniz nedir... Rabbim herkese hayırlı hamilelikler versin...