Merhaba. 4 yıllık bir ilişkim var. Ben 23 yaşındayım sevgilim 24. Instagram uzerinden tanıştık. Yaklaşık 2 yıl once aileme soyledim ve bi hayli olumsuz tepki aldım. Sebepler ise; instagram uzerinden tanışmamız, eğitim duzeyimiz ve benim kokenimin Manisalı, sevgilimin ise Iğdırlı olması. Ama ikimiz de İstanbul'da doğup buyuduk ve yaşıyoruz. Ailem bu uc maddeye takık durumda ozellikle de memleket farklılığına. Şuphelerine hak veriyorum ama onu hic tanımadan direkt 'mağara zihniyetli, p*klı, yobaz' vs yargıları sevgilime yapıştırmaları cok uzucu. Sevgilim oyle birisi değil. Sevilip sayılıyorum, onunla eğleniyorum ve cok mutluyum. Kotu amaclı veya beni baskılayan, kısıtlayan, dar goruşlu vs asla değil. İkimiz de gelenekci insan olmadığımız icin kulturlerimize pek bağlı da değiliz. Ozellikle de annem benim 'marjinal' olduğumu savunurken farklı kulturden bir insanla hic yapamayacağımı soyluyor. Oysa biz sevgilimle hayata bakış olarak da, geleceğe yonelik planlar olarak da, karakter olarak da cok fazla uyuşuyoruz. Neyse, benim gozumde sorun olabilecek tek şey; sevgilimin ailesi dindar ve muhafazakar. Benim hayatımı kısıtlamalarına izin veremem ama sevgilim arada kalıp bir sorun yaşar mı bilemiyorum. Ailelerimiz de pek uyuşmuyor. Yani yan yana gelseler nasıl bir ortam olur, ne muhabbet doner kestirmekte cok zorlanıyorum. Onumuzdeki Haziran mezun olacağım ve artık ciddi bir adım atmak istiyorum; ailelerin tanışması gibi. Kısa bir zaman once bunu anneme soyledim ve hala ayrılmamı beklediğini soyledi. Yani ilişkimizi yine onaylamıyor. Babam da ayrıldığımızı duşunuyormuş, kendince oyle kabul etmiş. Ne yapacağımı bilmiyorum. Konu cok uzun olmasın diye kısa kesiyorum ama; ilk oğrendikleri zaman tepkileri gercekten cok buyuk ve kotuydu. Evlenirsem evlatlıktan reddedileceğimi bile işittim. Ve hala duşuncelerinin değişmediğini biliyorum. Ailemi silmem kesinlikle. İstiyorum ki ailem de sevdiğim adam da yanımda olsun. Lutfen bana bir yol gosterin. Ben artık uzulmekten yoruldum.