Merhaba arkadaşlar.. 2 senelik evliyim.. 10 ay once bebek istemeye başladık. Daha ilk ay adetim gecikti. Hamile olduğumu duşunurken prolaktinimin yukseldiğini o yuzden geciktiğini oğrendim. Ilac tedavisiyle duzeldi. 7 ay ugrastik. Klomen, catlatma igneleri falan sonu hep husran oldu. Sonrasinda doktorum rahim filmi ve spermiogram testi istedi.. Rahim filmimde sağ unikornuat uterus yani yarim rahimli oldugum anlasildi. Biz buna cok uzulurken eşimin sperm testi sonucları bizi daha da uzdu. 2milyon normalin cok cok altında.. doktorumuz bu durumda normal yollarla bebek sahibi olamayacagimizi soyleyince yikildik.. proxeed diye bir ilac yazdı 3 ay kullanıp tekrar test yaptırın dedi. Net ten baya araştırma yaptim beni en cok kadinlar klubu rahatlattı.
2 aydır portakal suyuna karistirilmis proxeedin yaninda birsuru kur deniyoruz.. keciboynuzu kuru, marankinin macunu, bal polen ari sutu karisimi, zeytinyaginda incir, her gece muz, bitter cikolata, findik fistik ceviz kabak cekirdegi.. haftada bir nohut yemegi, kereviz salatasi, turp havuc salatasi, roka.. iliskiden once soguk dus (esim icin). bunlari hic bikmadan usanmadan 2ay yaptik..ayrica ben de incir havuc kuru yapiyorum.
22 gunumuz kaldı test icin.. cok heyecanlı ve stresliyiz sperm sayımız yukselmez diye korkuyoruz.. 5milyona yukselirse aşılama yapılacak. Yukselmezse tup bebek denenecek. Elimizden geleni yaptik diye dusunuyorum gerisi Allahtan..
Ayrica yarim rahimli oldugum icin hamile kaldıktan sonra da cok sıkıntılarımiz olacak. Duşuk veya erken dogum riskleri var.. anlayacağınız zor bir surec bizi bekliyor.. benim sikintilarimi yaşayanlar birbirimize destek olalım. Cok kotu haldeyiz. (( Kimseye de soyleyemiyoruz.. dertlesmek rahatlamak istiyorum.
Rabbim kimseyi evlatsiz bırakmasın. Herkese evlat kokusu koklamayi nasip etsin inşallah...