Herkese merhaba
Oncelikle uyarıyorum konum cok uzun

Ama elimden geldiği kadar ozetlemeye calışacağım
inşallah okurken sıkılmazsiniz

2002 yılinda evlendim 2003/2006 ve 2013 doğumlu 3 kizim var

Eşim ( boyle demek bile istemiyorum ama ne care şu anki tanımı bu ) 2006 yılında sadece 2 sene calışıp doneceğim diyerek yurt dışına gitti

bildiğiniz dumduz inşaat işcisi olarak ki zaten biz evlendiğimizde de inşaatta gece bekcisiydi ve inanın o kadar zor şartlarda evlendik ki anlatsam uzulursunuz

neyse konu dağılmasın

Şu an kendisi halen yurt dışında genel koordinator oldu 6 ayda bir izne gelip 15 gun kalıp donuyor

Şimdi probleme gelelim ben yıllarca borc harc işsizlik vs olmadığı halde nicin oraya gitme konusunda diretti ve neden halen orda diye duşunup durdum

ve birgun cocukluk arkadaşı kendiside fark etmeden bana bunun cevabını verdi

şoyle ki bana dedi ki biz senin eşinle aynı anda memleketten cıktık calışmaya gurbete geldik diyelim ki 5 bin lira maaş mı aliyoruz 4990 lırasini o annesine yollardı kendisine bir sigara parası bir de haftada bir defa annesini PTT den arayıp nasılsın deme parası bırakirdı

ben onunla evlenene kadar bu boyleydi şimdi ben duşunuyorum muhtemelen biz onunla evlendik ama maddi anlamda annesi bunun uzerinden elini cekmedi bu da asgari ucretle iki eve birden bakamadı ve o yuzden cıktı gitti

boyle duşunmemi destekleyen bir olay daha var 2015 yılında biz krediyle bir ev satın aldık

o zaman kesinlikle aramız kotu değildi hatta bana ev senin olsun demişti ama onun genel vekaletnamesi ile aldığım icin bankada ve tapuda sorun cıktı benim olmadı onun adına oldu ve ben bunu hic onemsemedim dedim ya aramızda hicbir problem yoktu

o tarihte bana maaşını 3000 dolar demişti Ben oyle biliyordum

banka kredisi icin maaş bordrosu gondermesi gerekiyordu bodro geldi maaş 5.000 dolar yazıyor cok şaşırdım dedim ki maaşın 3.000 dolar değil mi neden burada boyle yazıyor

dedi ki muhasebe dedi ki aman boyle yazayım da size de banka istediğiniz tutarı versin sorun cıkarmasın

halbuki bankadan cok az bir miktar cektim yani o maaş bordrosunda bin dolar da yazsa banka benim istediğimi verecekti

hic şuphelenmedim aklıma bir şey gelmedi ama şimdi anlıyorum o maaş gercekten 5 bin dolardı 3000'i bana 2000 annesine gidiyordu

Ne kadar kısa tutmaya calışsam da mumkun olmuyor

hem her şeyi anlatmak istiyorum hem kimseyi sıkmak istemiyorum o zaman şoyle anlaşalım atladığım bir şey olursa soyleyin cevaplarım

şimdi artık aradakileri atlayıp son duruma gecmek istiyorum

Şu an guncel kurdan maasi 7000 dolar her ay abisine 5000 dolar gondererek ( ki buna dair elimde dekontlar var) memlekette 20 donum arsa 3 ev ve bir arac alındı ama bunların hicbiri eşimin uzerine değil

bana sadece 500 dolar gonderdi ki bu cocuklarıma ve bana asla yetecek bir para değildi
cocuklarım ozel okulda okuyor en buyuğu de universitede başka şehirde duşunun

İşin icine bu yaptıklarından haric hakaret kufur iftira tehdit vesaire de girince ( cunku ben bu izlenen para politikasindan ve mal mulk edinme durumundan rahatsızlık duyup surekli sorun cıkartıyorum )
ben artık boşanmak istediğimi dile getirdim tabii ki kabul etmedi
en son bayramın 1. Gunu izne geldi hoş geldin bile demek gelmedi icimden ama dedim

abisine oradan gonderdigi yetmiyormuş gibi her izne geldiğinde yanında tomarla para ile geldi ve onlarida ilk fırsatta memlekete gittiğimiz de annesine verdi

hatta bir seferinde hic unutmuyorum annesine verdiği para icin ertesi gun beni hırsız tutup herkesin ortasında cebimde param yok sen mi aldın dedi

cok şaşırdım dehşet oldum o şaşkınlıkla biraz sacma olacak ama senin paran benim param insan kendi parasını calar mı diye sacma sapan bir acıklama yapmışım

derken ortanca kızım bana mesaj attı dedi ki anne babaanneme verdi ben gordum ben de o panikle dedim ki annene vermişsin kızım gormuş
bu defada vay sen ispiyoncu musun deyip ben yerimden kalkamadan kızıma tokat attı sonrasında ben haliyle kıyameti kopardım ama bir şekilde sulh olduk eve donduk

Gectiğimiz cuma sabah burnundan soluyarak uyandı beni memlekete goturmek istiyor Ben de haliyle gitmek istemiyorum
Baktım bana vurmaya kalkıştı dedim ki hoop orda dur ben 44 yaşındayım bu yaştan sonra senden dayak yiyecek değilim
Kades ile cağırdım geldiler uzaklaştırma istediğimi soyledim polis beni goturdu o evde kaldı bir turlu cıkmadı polis ona arkamızdan sen de gidip ifadeni ver dedi o da tamam dedi

ben 1 aylık uzaklaştırma kararı ile eve donmeden o evden gitmişti memleketine gitmiş annesinin yanına

bu arada gelirken yanında bir canta getirmiş cantanın icinde kadın ic camaşırı sutyen kulot kadın makyaj malzemeleri yeni doğmuş bebek oyuncakları vardı

soylediğine gore o canta bir arkadaşımınmış arkadaşı demiş ki bunu gidince karıma kargolar misin

iyi de hangi normal erkek başka erkek arkadaşıyla karısına ic camaşırı gonderir bilmiyorum

yine cantasında cok pahalı 3-4 tane cep telefonu vardı kim bilir kimlere hediye almıştı elimi bile surmedim cebinde de para vardı hicbir şekilde tenezzul edip dokunmadım belki yerimde başkası olsa bunları alırdı

polis nezareti ile evden cıkacağı icin geri donemeyecek cunku uzaklaştırmam var ne aldığımı ispat edebilirdi ne de benden geri alabilirdi ama dedim ya kendime yakıştıramadım

son durum şu ki şu an memleketinde bana boşanmayacağını soyluyor

Ben de ondan bosanacagimi soyluyorum

fakat konuştuğum avukatların hicbiri bana memleketindeki o mallari ispat edebilme garantisi vermiyor

şoyle ki abisine gonderdiği paraya dair elimde dekont var ama abisi bunun bekarlıkta kumar borcu vardı ben kapattım şimdi bana o yuzden para yolluyor diyebilir dediler

abisine gonderdiği para ile orada 3 ev 20 donum arazi bir araba alındı bunları biliyorum ama dediğim gibi ispatlayamıyorum

ısrarla şu an maaşının bin dolar olduğunu soyluyor Ben ona diyorum ki 2015 yılında aynı firmada calışıp 5000 dolar para alırken şu an nasıl bin dolar para alırsın

mesela bin dolar para alıyorsan abine nasıl her ay 5000 dolar gonderirsin

o da bana dedi ki eğer bana boşanma davası acarsan yurt dışında calışmayı bırakır memleketime giderim hakimede derim ki bakın benim işim yok gucum yok param yok maaşım yok uzerime kayıtlı hicbir şeyim yok ben nerden nafaka vereceğim derim oturur keyfime bakarım dedi ki bunu gercekten yapar mı yapar

şu an emeklilik icin prim doldu ve yaş bekliyor boyle olduğu icin ben onun maaşını ispatlayamıyorum

muhasebe muduru ile kanka pozisyonunda daha once adamdan bu konuda yardım istediğimde bana yardım etmedi

20 yıllık bir evlilik bitiyor benim elim bu kadar gucsuz mu

bu adam yıllarca beni sıfıra sıfır bırakmak icin planlar yapmış ve şu an planları gayet işler vaziyette

benden şimdi ayrılmamasının sebebi Bir 5 yıl daha yurtdışında calışacak ve memlekette başka mallar edinecek

şu an ondan ayrılırsam calıştığı iş ve maaşı konumuyla ben de cok iyi bir nafaka alabileceğim

5 yıl sonrasında kendi planları devreye girecek ve o beni gunun sonunda zaten boşayacak

işte durum bu bilmiyorum tavsiyeleriniz nelerdir