Hatay ’ın Hassa ilcesi Gokhan Hudut karakolunda 25 Ekim 1994 yılında vatani gorevini yapan Batmanlı Piyade Er Nihat Ozcan, terhisine bir gun kala şehit edilerek naaşı Suriye topraklarında bırakıldı. Ozcan ’a şehitlik belgesi verilmedi. Hukuk mucadelesi başlatan Ozcan ailesi, yargıda FETO ’cu hakimlere takıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sıkıyonetim mahkemeleri gorevlendirme listesinde adı gecen askeri hakim Gani Cetintaş ve itiraz mercii askeri hakim Rıdvan Akay, davanın zaman aşımına uğradığı gerekcesini gostererek dosyayı kapatmıştı. İsmi zikredilen FETO ’cu iki yargıc, darbede tutuklanınca aileye yeniden umut doğdu ve olur da yeniden FETO ’culere takılmamak icin anne ve ağabey ayrı ayrı dava actı. Davayı kazanan aile, 28 yıl sonra "şehitlik belgesi"ni alarak şehitlerinin mezarına gitti. Piyade Er Nihat Ozcan ’ın şehit edildiği gunden bugune 28 yıldır hukuk mucadelesi verdiğini hatırlatan ağabey Şeyhmus Ozcan, “Yılarca davamız devam etti, onlar surekli kapattılar. Dava, Cumhurbaşkanlığımızın ve Milli Savunma Bakanlığımızın emriyle acıldı. Sonra Turkiye Buyuk Millet Meclisi İnsan Hakları Başkanlığınca acıldı. Tabi bunlar daha sonradan yine kapatıldı. 20 sene ile sınırlandırıp zaman aşımı diye kapattılar. Oysaki Turk Ceza Kanununun 66 ’ncı maddesinin 7 ’nci fıkrasında yurt dışında işlenen suclar zaman aşımı uygulanmaz. Buna rağmen bu FETO ’cu hakim ve savcılar 20 sene zaman aşımı diye kapattılar" dedi. 15 Temmuz FETO ’nun darbe girişiminde sıkıyonetim mahkemeleri olarak sucustu yakalanan Askeri Hakim Rıdvan Akay ve Askeri Hakim Gani Cetintaş ’ın tutuklandıklarını hatırlatan Ozcan, İHA'ya yaptığı acıklamalarında “Annem ile birlikte istişare ettik. Halen de devletimizin icine gizlenmiş sinsi FETO hainler olabilir korkusuyla annemin adına ayrı avukat ile ayrı dava actım ve kendi adıma ayrı bir dava actım. Olur da karşımıza gizlenmiş sinsi hainler cıkarsa annemin actığı dava kazanmasa benim actığım dava kazanır diye hareket ettik. Allah ’a cok şukur, demek ki devletimiz temizlenmiş, hainler temizlenmiş, ikimiz de davayı kazandık. Her zaman şunu diyoruz; bin canımız olsa gozumuzu kırpmadan bu vatan icin feda ederiz. Allah, şehidimize teskere gununde cift şehitliği nasip etti" dedi. "Bugun de Allah, devletimizden razı olsun, ailemize cift şehitlik belgesi gonderdiler" diyen Ozcan, "Şu anda onun mutluluğunu yaşıyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Mesele Nihat Ozcan değil. Milli Savunma Bakanımızın da daha once acıklaması var. Son 20 yılda 2 bin 227 şupheli olum var kışlalarda. Normal olum ve şehit haric bu da ne demek oluyor? Demek yıllarca şerefli Turk ordumuza sızmış, gizli sinsi hainler bulunuyor. Bircok Nihat Ozcan gibi kahraman şehitlerimizin olumlerine sebep olmuşlar. Bunlar askeri yargı tarafından korunuyordular. Referandumdan sonra askeri yargı kaldırıldı ve Nihat Ozcan olmak uzere şu an benim bildiğim yuzlerce bu şekilde mağdur olan Mehmetciklerimiz tıkır tıkır yuce Turk milleti adına verilen kararlarla şehitliklerini alıyorlar. Bu ailelerimiz devletimize hep dua ediyorlar, hem de o gururu yaşıyorlar. Biz, bu acıyı yaşadık, 28 yıldır sabrettik, şukrettik, dua ettik, Allah mukafatını verdi. Şehidimiz aklandı şahadet belgelerimiz geldi ama şehidimizin olumune haksız sebebiyet verenler ve soruşturma dosyasını kanuna aykırı 20 sene zaman aşımı diye kapatan FETO ’cu hakimler ve savcılar tutuklandılar. Yine kazanan biz olduk. Kaybeden o hainler oldu” diye konuştu.