Merhaba, Edge'in Linux icin de kullanılabilir olacağı bir suredir soyleniyordu.
Microsoft Edge Linux İcin de Geliyor Microsoft Edge Linux İcin de Geliyor Chromium tabanlı Microsoft Edge Linux platformuna adım atıyor. Mayıs ayında gercekleştirilen Build 2019 geliştirici konferansında yeni Chromium tabanlı Edge internet tarayıcısının Linux icin de gelebileceğinin mesajı verilmişti. Son olarak, Ignite 2019...
www.technopat.net

Şimdilik sadece “DEV” versiyonunun uygun olduğu tarayıcının beta testleri de kısa bir sure icinde başlayacak.

Nasıl kurulur?

Oncelikle ilgili sayfaya buradan gidelim.
Download Microsoft Edge Insider Channels
Surprizbozan

Ben Ubuntu 20.04 kullanıyorum, kurulumu buna gore anlatacağım, Debian tabanlı dağıtımlar icin de gecerlidir.
Dovnload'a bastıktan sonra DEB dosyasının indirilmesini bekleyelim.

İndirdiğimiz dizinin “İndirilenler” olduğunu varsayıyorum, siz ona gore değiştirirsiniz. Basit bir terminal koduyla kurulumu yapacağım, terminalle uğraşmak istemeyenler DEB dosaysına cift tıklayarak kuruluma başlayabilirler.
Bash:Panoya kopyala
sudo dpkg -i /home/kullaniciadi/İndirilenler/microsoft-edge-dev_88.0.680.1-1_amd64.deb

Gerekli bağımlılıkları dasudo apt install -f kodu ile yukleyebilirsiniz.
Kodu girdikten sonra kurulum başlayacaktır, uygulama tepsisinde bu şekilde gorunmekte:
Surprizbozan

Kurulum tamamlandığında ise bu sayfaya yonlendiriliyoruz.
Geri kalanı Windows surumundeki Edge ile aynı. Bir de yeni surum olacağı icin en son surumden farklı bazı ozellikler var(Web sayfasını uygulama olarak gosterme, Web capture gibi), bunlar da Linux'ta yayınlanmış olmasıyla bağlantılı olmadığı icin sadece değinip geciyorum.
Kararlı surum cıkana kadar Edge'i buradan deneyebilirsiniz, sormak istediğiniz bir şey varsa konu altında cevaplayabilirim bilgim yettiğince.

Okuduğunuz icin teşekkur eder, iyi sosyaller dilerim.