Merhaba hanımlar, bu ara cok fazla nişanlı konusu okudum ve benimde fikirlerinize ihtiyacım oldu. Fikir verin lutfen kac gundur cok cok huzursuzum.
Yaz sonu duğunum olacak ve birkac gun arayla 2 duğun yapacağız hem benim şehrimde hem de onun. Daha sonrasında nişanlımın ailesiyle yaşadığı şehre, ben de onunla yaşamak uzere taşınacağım.
Nişanlımın ailesinin fazladan bir evi vardı bizim oturmamızı teklif ettiler, biz de kabul ettik. Şu an kendi oturdukları eve de yakın.
Asıl konu şu ki bu ara onun yaşadığı şehre gidip gelinlik eşya vs bakmam gerekecek ama istemiyorum, icimden hic gelmiyor. Gelinliği damatlığı alıp eşyayı da bakıp beğenmedim diyesim var. Bir şey beğenemeyen gelin etiketi yerim

Nişanlımın annesi ev hanımı ve komşularıyla cay, kahve, sohbet, boş muhabbet birisi. Bizim oturacağımız binada da daha once yaşadıkları icin hala oradaki komşularıyla da samimi. Mesafede yakın olduğu icin hala goruşuyorlar sık sık. Yurume mesafesi dahi kısa.
Şimdi endişem şu ki eşyaları gittiğimde hemen secip alsak en erken 1 ay sonra gelse duğune daha 2 3 ay kalıyo. Benim surekli orada olma durumum yok ayda 1 kere gidip birkac gun kalabilirim.
Annesi de boyle gosterişe duşkun biri izlenimi bıraktı ben de. O kucuk evlenmiş hala genc ve hevesli... Muhtemelen annesi komşulara, goruştuğu insanlara vb eşyalar geldikce gosterir diye duşunuyorum, tahmin edersiniz ki meraklı oluyo hepsi. Ben de kendi evimdeki eşyanın hem de daha ben evimde bile gormeden once sağa sola kendi başlarına gosterilmesine gıcık olacağımı hissediyorum. Durup durup duğune kadar evdeki eşyaya bakılıp bana fikir verilmesinden de....
Normalde ceyizim de (dantel mantel oyle şeyler yok) kendi şehrimde, annesi buradaki duğune geldiklerinde o gun arabaya koyalım diye duşunmuş, buna kafa yormuş ben de "oyle olmasın ben duğun gunu enerjimi buna veremem ailemin evine de gelen giden olur kutu taşınması uygun olmaz" gibi şeyler demiştim. Ceyiz icin de duğunden once gitsin kurulu duzen olsun istiyordum.
Nişanlım da zaten boyle duşunuyordu. Babası da bana hak verdi duğunden 1 ay once gelir alırız oradaki eşyanızı dedi.
Ama aynı sebeplerden bunu da yapmamaya karar verdim. O 1 ay da orada olma durumum yok. Buradaki duğun gunu taşınması da uygun olmaz zaten hala aynı fikirdeyim ama duğun akşam olacağı icin 1 gece kalınacaktı yani sonraki gun sabah erken taşınması fikrine sıcak baktığımı belirteceğim. Eşyalar gitsin kutulu kalsın balayı donuşu de eve kendim girdikten sonra eşyaları yerleştireceğimi soyleyeceğim.
Kendi eşyamı evin icinde gormeden annesi boyle başkalarına ev turları duzenlerse cok moralim bozulur. Eşyayı almazsak da boş eve mi gelin gidicem? Abartıyor muyum bu işi nasıl cozeceğim? Yaşayan duyan varsa beni ne bekliyor fikir verir misiniz?