Uzun zamandır ulkemizde F1 yarışları duzenlenmiyordu iyi bir fırsat olabilir. Ayrıca parasal anlamda şu zor zamanda hem turizm geliri olarak hem de dunya capında izlenen bir yarış olması sebebiyle TR'nin guzel bir reklamı olmuş olur diye duşunuyorum. Siz ne duşunuyorsunuz? Mantıklı bir hareket mi? Dinen sakıncası olabilir mi? Varsa beni aydınlatın.
Vural Ak, "Ramazan'da yarış yapamayız" diyerek Vietnam'ın yerini reddetti

Ekleyen: Abdullah Celik
13 Kas 2020 20:49
Intercity Yonetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Turkiye'nin 2021 Formula 1 takviminde Vietnam'dan boşalan yeri alabileceği iddialarını şimdiden yalanladı.
23 yarışlık gecici F1 takvimi gectiğimiz gunlerde yayınlanmıştı ancak daha sonrasında 25 Nisan'da yapılması planlanan Vietnam GP'nin siyasi nedenlerle takvimden duştuğu duyuruldu.
Vietnam'dan boşalan bu konum icin Turkiye ve Portekiz GP'lerinden birisinin gececeği iddiaları gundeme geldi.
9 yıllık aranın ardından bu sene koronavirus sayesinde takvime donen Turkiye GP icin Nisan ayındaki boşluğu değerlendirebileceği duşunulse de Vural Ak bu ihtimali, Ramazan ayına denk geliyor olması nedeniyle reddetti.
Reuters'a konuşan Ak, "Musluman ulkelerinde Ramazan ayında yarış duzenlenmez cunku taraftarlar oruc tutarken yarışlara gitmezler. Ramazan ayına yarış koymayız." dedi.