Oncelikle merhaba, 30 yaşındayım 4 yıllık evliyim ve cocuğum yok, ilk tup bebek tedavisine Ankara Universitesi Tıp Fakultesi Ureme Sağlığı Merkezinde başladım bir ay once, tedaviye başlamadan once bu yer icin araştırma yaptım ama internette pek bir şey bulamadım bu yuzden yaşadığım tecrubeyi paylaşmak istedim.
Tum tedavi boyunca yalnızca hemşirelerle goruşebildim tecrubelerine, sabırlarına, guler yuzlerine diyecek sozum yok ama tek bir hekim gormedim. Jinekolojik muayeneler esnasında asistan hatta 6. sınıf internler muayene etti. Kim olursa olsun once guven ister hekime o gun kim denk gelirse bakıp sadece not alıp devam etti surec. Bir konu var ki onemle ustunde durmam gerek tedaviye başlamadan once bir takım testler yapılıyor bunlardan biride hsg coğu kadının rahatlıkla atlatabileceği cok ağrılı olmayan rahim filmi, ben hsg cekilirken cok buyuk bir sıkıntı yaşadım cunku vajinusmus gecmişim vardı neyseki altın kalpli bir doktorla karşılaştım bir universite hastanesinde

buyuk şans bana cok yardımcı oldu ve ikinci denemede cok rahat filmi cektirdim. Ama diğer sureclere gectiğimde tam bir fiyasko paran varsa orda calışan hekimlerin ozel muayenelerine gidiyorsan yada ekstra ucret odediysen alanında uzman hekim gorursun,yumurta toplamada işlem saati onemlidir mesela ama buna ozen gosterilmedi. sebebi anestezi uzmanının gec gelmesiydi Transferde tuvalete sıkışık saat 9,30 dan bir bucuğa kadar bekletildim. (ozel doktoru olanlar hic beklemedi şahidim) Uzun lafın kısası yanlış tercihti benim icin. Bu arada hic ozel hekim gormeden benimle aynı şartlarda aynı merkezde gebe olan birine de şahit oldum. aynı sıkıntıları o kızcağızda yaşadı. Tabiki nasip varsa nasibinde olur bir şekilde. Ama bu iş ozen ister caba ister sabır ister. Bu yuzden nerde olduğun ne istediğin cok onemli. Bu arada ilaclar dahil 1000 liraya mal oldu. Ama maddi zarardan otesi manevi yıkım. Sonucum negatif bunun bi cok sebebi olabilir ama nerde olduğunuz onemli!
Bir teşekkur sabırla yol gosterip dinleyen ureme sağlığı merkezi hemşireleri, Tup bebek merkezindeki funda hemşire ve jinokoloji kliniğindeki SVETA AĞAYEVA