Youtube'a para kazanmak amacli değil, anı biriktirmek amaclı başlamıştım Kızımla cektiğimiz videoları youtube'a atmaya basladim. Yaninda para kazanmak da guzel olurdu tabii. Ama ben başladım 10bin tıklanma geldi, cok kisa bir sure sonra da 4000 saat 1000 abone geldi. Ben zaten paradan umidimi kestim. Ama sonra baktim ki abone 1000i aştı. Izlenmeler de hesaplamalarima gore maksimum 10 gune 4000 saati gececek. Simdi siz tecrubelilere bir kac sorum var.
1. Videolarımda duzenlemeleri viva video duzenleme programindaki muzikler, efektler kullanarak yapmıştım. Bunlardan telif hakkı olur mu? Vivavideo her ne kadar teliflerin kendine ait olduğunu soylese de bundan problem yaşar miyim?
Eşleşen şimdiye kadar gormedi ama para kazanma incelemesine girerken bu bir engel teşkil eder mi?
2. Videolarin bazilarinin kucuk resminin uzerine yazı yazdim. Kesinlikle yanıltıcı, kışkırtıcı vb. degil. Atiyorum, cocuklar icin robotik kodlama falan gibi. Bunun bir sakıncası var mi?
3. Tamamen ozgun, kameranın onunde bizim oldugumuz bu kanalın PK gecmeme ihtimali nedir? Kesinlikle topluluk ihlali vb birsey yok. Gayet seviyeli bir kanal.
4. Hesabımı adsensele iliskilendirmistim. Forumda su tarihte basvuru yaptim gibi ifadeler goruyorum.Ekstra başvuru yapmama ya da başka birseye gerek var mi? Sadece bekleyecek miyim?
5. Bu cevabi cok da net olmayan bir soru biliyorum. Ama belki benzer istatistikleri olan vardır. Ortalama 4-5 dakikalık videolarim, 1:22 ortalamayla gunluk 1500 2000 goruntulenme alıyor. Eğer verilebilecek bir cevap varsa ne kadar kazanırım?

Hatam olduysa affola. Cevap veren olursa şimdiden teşekkurler)