Peki bu oyun nasıl işliyor?
Bu tehlikeli oyunda Jonathon Galindo isimli ve kopek gibi giyinmiş bir insan karakteri, genclere ve cocuklara ozel mesajlar gondererek ‘oyun oynamak isteyip istemediklerini' soruyor. Cocuklar ve gencler oyun oynamayı kabul ettikten sonra sırasıyla kendilerine verilen gorevleri yerine getirmeye başlıyor ve bir sure sonra bu gorevleri yerine getirmek zorunda bırakılıyor.
Aksi halde oyuncular, Jonathan Galindo'nun kişisel verilerini sızdırması ile tehdit ediliyor. Cocukların oyuna ilgi gostermesi sağlandıktan sonra, oyuncuların kendilerini oyuna devam etmek zorunda hissediyor. Oyun sırasında kendini tehdit altında hisseden cocuklar, icinde bulunduğu bu durumu aile bireylerine acıklayamıyor oyundan cıkamıyor.
Oyun surdukce gorevler ciddileşiyor ve cocukların hayatı tehlikeye giriyor. Bu acıdan momo ve mavi balinadan pek de farkı yok.
Bu iddialar ne kadar doğru bilemeyiz, ben cok inanmadım acıkcası.
Jonathon Galindo Kimdir?
Jonathon Galindo'nun fotoğrafı biraz rahatsız edici olabilir, o yuzden surprizbozan olarak koyuyorum.
Surprizbozan: Malum Fotoğraf
Jonathon Galindo adlı eleman, bu profil fotoğrafı ile Instagram uzerinden insanlara ulaşıyor. Instagram ve Facebook bu durum icin onlem almış. Eğer profil fotoğrafınıza bu fotoğrafı koyarsanız hesabınız bir kac saniye icerisinde sınırsız olarak siliniyor.
Bu fotoğrafta gorduğumuz kişi aslında Samuel Canini. Kendisi bir maske tasarımcısı, ve bu maskeyi 2014 yılında tasarlamış. Ancak Canini'nin bu fotoğrafı farklı amacla 'birileri' tarafından kullanılmaya başlayınca işler cığırından cıkmış.
Bu fotoğrafında biraz rahatsız edici olduğunu belirteyim.

Samuel Canini on Instagram: "Larry (2014) Yes, this guy. I was searching through my photos and had forgotten this session took place in 2014! How time flies! This is my preferred version of the makeup to date, but if I revisit him he will see some r Samuel Canini shared a post on Instagram: "Larry (2014) Yes, this guy. I was searching through my photos and had forgotten this session took place in 2014! How time flies! This is my preferred version of the makeup to date, but if I revisit him he will see some revisions. More clean cut and...

Sizler ne duşunuyorsunuz bu konu hakkında?
Surprizbozan: Webtekno'nun bu olayı ozetlediği videosu