Merhaba arkadaşlar. Dun itibariyle başlayan GameX Uluslar Arası Oyun ve Eğlence Fuarının ilk gunune katıldım ve goruşlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Ulaşım
Tuyap Kongre Merkezine metro ile bir aktarmayla ile yaklaşık 1.5 saat civarında ulaştım. Metro'dan inince yaklaşık bir kac dakikalık yuruyuş mesafesinden sonra fuara ulaştım.
GameX'e Giriş
Ben "basın girişi" alarak fuara hızlıca giriş yaptım. Diğer turlu, biletle giriş icin ise cok fazla zorluk ceken gormedim. Sabah saatlerinde bir şey diyemem tabii. Ben saat 12 civarında oradaydım. O saatlerde problem yaşayanı goremedim, herkes hızlıca giriş yapabiliyordu. Bir artısı da, Tuyap'ın iki farklı girişi olması guzeldi.
Stantlar / Firmalar
1- epin.com.tr - warturk - metin2 - bynogame
Fuara giriş yapar yapmaz epin com tr diye bir firmanın iki standı ile karşılaştım. Birisi metin 2'ye ozeldi, diğeri de War Turk denen sacma sapan bir PvP oyuna ayrılmıştı. Yani, gecen senelerde RigorZ denen bir sahte kopya oyuna yer vermişlerdi. Bu sene de şu War Turk denen sacma salak oyuna ki, ben bu oyunun aynısını Now Attack adıyla oynamıştım. O da Turkler tarafından acılmıştı ancak yuzde yuz Turk yapımı dediklerine şahit olmadım. Yani, Now Attack dediğimiz PVP oyuna bir de Gameforge ile ortak calışan epin.com.tr diye bir firma ile ortak stantta... Metin 2 ve Knight falan da acın o zaman. GameX'te en cok sinirimi bozan olay buydu. Yiyorsa GiST fuarında acmak istesinler... GiST'in farkı burada işte.
Bynogame ise oyunculara ozel T-shirt falan satıyordu ve ben de cs t-shirti alarak bundan nasiplendim. "2- şu şu firma" diye saymak istemiyorum cunku şu war turk yeterince sinirimi bozdu. Onu gorunce fuardan midem bulandı. bu sene de değişmiştir umarım diye gidiyordum ama...
Onun dışında, youtuber'lar dan bir genc gelmişti. Sarı renk bir ceket ile egosuna ego katıyordu. O da baya guldurmuştu beni. Ama Hz.Yasuo'nun gelişi, turnuvası fuardaki diğer etkinliklere gore cok guzeldi diyebilirim^^
Ha, son olarak. Fuara Cin'den falan bir kac firma katılmıştı ve hic biri Turkce bilmiyordu. İngilizce bile yoktu bazılarında. Pazara giriş yapmaya calışıyorlar gibi duruyordu ama, orada ki bir kac firmayla goruşuyorlardı. Boşuna gelmişlerdi belki de bir de fuar icin iletişime vs. gectiklerinde yetkililer fuarı tanıtırken "yurt dışından cok rağbet var" diyorlardı. Cidden varmış. Ha, bu rağbetler'den birisi Gameforge'ydi sanırım Turkiye firması değil. Fuarda gayet guzel şeyler yaptılar. Ozellikle cocukların onlardan mousepad icin toplanması ayrı bir şeydi.
Bu sefer -ki fuar icin de puanım 3/10.
GameX 2018 İlk Gun Yorumu / epin.com.tr ve WarTurk Sacmalığı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- GameX 2018 İlk Gun Yorumu / epin.com.tr ve WarTurk Sacmalığı