Verdiği roportajda Nobel odulu alan Turk bilim insanı Aziz Sancar, Turkiye'de olsa kuyruğa girip aşıyı olacağını dile getirdi!

Aşı ve bulaşıcı hastalık konusunda uzman birisi olmadığının soyleyen Sancar, "O nedenle bu konuda Turk uzmanların soylediklerine bir katkıda bulunmam mumkun değildir. Turkiye'de olsaydım, Turk hekimlerinin tavsiyelerine uyardım." şeklinde konuştu.

Sosyal medyada kendi ismini kullanarak aşı karşıtlığı yapan kişilere karşı şunları soyledi:
"Ayıp, gunah ve bence bunu yapan veya sahte olduğunu bilerek yayanlar kanunen takip edilip cezalandırılmalıdır. Bunu ne sebeple yapıyorlar bilmiyorum. Aşının partisi yok. Bu aşıyı Cin'den satın alıp Turkiye'de kullanmaya karar veren politikacılar değil bizim halk sağlığı uzmanlarıdır. Bu aşı veya Rus, Amerikan veya Turk kardeşlerimizin Almanya'da urettiği aşılardan hangisi daha etkili bilemiyorum. Cunku bu işin uzmanı değilim. Ama inanıyorum ki hepsinin koruyucu faydası var ve halkımızın Turkiye'de halihazırda mevcut olan aşıyı kullanmasını ve sağlık uzmanlarından başka hicbir kimsenin sozunu dinlememelerini tavsiye ederim. Dediğim gibi simdi Turkiye'de olsaydım kuyruğa girer, Sağlık Bakanlığımızın temin ettiği aşıyı yaptırırdım."