Daha once sınırsız depolamanın sona ereceğini soylemiştik. Şu anda kullanıcılara mail gondererek neler olacağını detaylı bir şekilde anlatıyor.

Mail iceriği:
Sayın Google Kullanıcısı,
Kısa sure once Gmail, Google Drive (Google Dokumanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Cizimler, Formlar ve Jamboard dosyaları dahil) ve/veya Google Photos urunlerini kullanan Google Hesaplarıyla ilgili, verdiğimiz hizmetleri sektordeki uygulamalara paralel hale getiren yeni depolama alanı politikalarımızın duyurusunu yaptığımızı bildirmek istiyoruz. Google Hesabı depolama alanınızda bu urunlerden birini veya birkacını daha once kullanmış olduğunuzdan, yeni politikaların yururluğe gireceği 1 Haziran 2021 tarihinden once bu politikalarla ilgili bilgi vermek istedik. Yeni politikaların ozetini aşağıda bulabilirsiniz. Yapılan değişikliklerin tam listesi icin ilgili Yardım Merkezi makalemize goz atabilirsiniz.
Yeni politikaların ozeti (1 Haziran 2021 tarihinden itibaren gecerlilik kazanacaktır):
• Gmail, Drive veya Fotoğraflar'da 2 yıl (24 ay) boyunca etkinlik dışıkalırsanız etkin olmadığınız urunlerdeki iceriğiniz silinebilir. Depolama alanı kotalarını tuketmemiş ve iyi durumda olan Google One uyeleri, etkin olmayan hesaplarla ilgili bu politikadan etkilenmeyecektir.
• Depolama alanı sınırınızı 2 yıl boyunca aşarsanız Gmail, Drive ve Fotoğraflar'daki iceriğiniz silinebilir.
Bu durum sizin icin ne anlama geliyor?
• 2 yıl boyunca etkinlik dışı kalmadıysanız veya depolama sınırınızı aşmadıysanız bu değişikliklerden etkilenmeyeceksiniz. Bu politika 1 Haziran 2021 tarihinde yururluğe gireceğinden, uygulanmaya başlanacağı en erken tarih 1 Haziran 2023 olacaktır.
• 1 Haziran 2021 tarihinden sonra, etkinlik dışı veya depolama alanı sınırınızı aşmış durumdaysanız iceriğiniz silinmeden once size e-posta hatırlatıcıları ve bildirimler gondereceğiz.
• Bu hizmetlerden biri veya birkacı icin etkinlik dışı veya depolama alanı sınırınızı aşmış durumda olsanız dahi ve iceriğiniz silinmiş olsa bile oturum acabileceksiniz.

Not: Etkin olmama ve depolama alanı kota aşımı politikaları yalnızca Google hizmetlerinin tuketici kullanıcıları icin gecerli olacaktır. Google Workspace, Eğitim icin G Suite ve Sivil Toplum Kuruluşları icin G Suite politikalarında şu an değişikliğe gidilmemiştir. Yoneticilerin, abonelikleriyle ilgili depolama politikaları icin Yonetici Yardım Merkezi'ni incelemesi gereklidir.
Hesabınızı etkin tutma konusunda daha fazla bilgi edinin.

• Soz konusu urunlerde etkin durumda kalma konusunda daha fazla bilgi edinmek icin bu Yardım Merkezi sayfasına goz atın.
• Etkin Olmayan Hesap Yoneticisi, Google Hesabınızı belli bir sure icin kullanmaya son verdiyseniz (3-18 ay arasında bir sure), spesifik icerikleri yonetmenize ve guvenilir bir kişiye bildirim gonderilmesine yardımcı olabilir. Not: Etkin Olmayan Hesap Yoneticisi ayarlarınız ne olursa olsun yeni 2 yıllık etkin olmama politikası gecerli olacaktır. Yardım Merkezimizi ziyaret ederek bu değişiklikler hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve kendi hesabınızı ya da bir yakınınızın hesabını yonetme yollarını oğrenebilirsiniz.
Depolama alanınızı nasıl yoneteceğinizi oğrenin
• Kota aşımı politikası ve hangi verilerin depolama alanı kotanızdan duşulduğu konusunda daha fazla bilgi edinin.
• Google One uygulaması ve web'deki ucretsiz depolama alanı yoneticisini kullanarak Google Hesabı depolama alanınızı nasıl kullandığınızı inceleyip Gmail, Google Drive ve Google Photos urunlerinde yer acabilirsiniz.
Hizmetlerimizi tercih ettiğiniz icin teşekkurler.
Google Ekibi.
Genişletmek icin tıkla...

Surprizbozan: Gorsel