COK ŞIK ,LEZZETLİ BİR PASTA..REWSİM EKLEYEMEDIM AMA RESİMLERİNE BLOGUMDAN ULAŞABİLİRSİNİZ;
http://binbircesni.blogspot.com/
MALZEMELER;
· 4 yumurta
· 200 gr şeker
· 3-4 yemek kaşığı kaynar su
· 200 gr un
· 3 yemek kaşığı mısır nişastası
· 1 paket muzlu puding
· 1 paket kabartma tozu
Kreması;
· 2 paket Crem ole ve 5 bardak soğuk sut
YAPILIŞI;
1. Fırını 180 – 200 derecede ısıtın.
2. Yumurta ve şekeri mikserle yuksek devirde cırpmaya başlayın.
3. Kaynar suyu mikser cırparken azar azar ekleyin ve cırpmaya devam edin.
4. Cırpma işlemi 5-6 dakika surecek, karışım kopuk kopuk ve hacminin 2-3 katı olmuş olmalı.
5. Bir kasede un, toz puding ,nişasta ve k.tozunu karıştırın ve 2 kere eleyin.
6. Yumurtalı karışıma azar azar ekleyip, spatula ile ‘’alttan yukarı şeklinde hareketlerle’’ yumurtayı sondurmeden homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
7. Yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine karışımı dokun ve fırına verin.
8. Yaklaşık 10 -12 dakika sonra kekinizi fırından alın ve tezgaha serdiğiniz temiz bir beze veya pişirme kağıdına ters cevirip, uzerini nemli bir bezle ortun ve soğumaya bırakın.
9. 1 paket krem ole’yi 2,5 bardak soğuk sutle hazırlayıp pandispanyaya surun.
10. Pastayı yapabilmek icin ya cembere ya da kelepceli kalıba ihiyacımız var. Bu pandispanyadan 20 cm'lik kalıp kullanarak pasta yapabilirsiniz.
11. Pandispanyadan hazırlayacağınız kelepceli kalıbın yuksekliğine gore 2-3 parmak eninde şeritler kesin.
12. Ortadan başlayarak kendi etrafında sarmaya başlayın.kalıbınızın icine oturtup şeritler bittikce bittikleri yerden başlayıp sarmaya devam edin. Tek parca ic cevresini kaplamaya yetmiyorsa uygun buyuklukte bir başkası ile devam edin.
13. Sarma işlemini kalıbın ici bu şekilde dolana dek devam edin. Kalıp tamamen krema ve kek ile dolunca en uste kalan kremadan dokun ve bir spatula yardımıyla duzgunce sıvayın.
14. Pastanızı dolapta 2-3 saat dinlendirin.
15. Diğer crem ole’yi sutle hazırlayıp uzerini ve etrafını sıvayın ve pastanın uzerine ve yanlarına hindistan cevizi serpin.
ΩΩ pandispanya’nın pudingi istediğiniz ceşitle yapabilirsiniz.cilek,h.cevizli,vanilyalı,cikolatal ı.İbrahim Ethem cikolata’yı sevmediği icin ben muzlu yaptım.
ΩΩ kekin pişme suresi fırınınıza gore değişir dikkat edin.10 dk’dan sonra kontrol edin,elinizle kekin ortasına batırın tekrar kek duzeliyorsa pişmiş demektir.
ΩΩ tarifteki pandispanyadan 20 cm’lik pasta cıkıyor.ben pastayı 22 cm.’e buyuttum.Artan kekleri,pastanın altına ve uzerine koydum.
ΩΩ pastayı kelepceli kalıpta yapıp dolapta dinlendirmelisiniz.