Umit Milli Futbol Takımı, 27 Eylul Salı gunu Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda hazırlık macında Gurcistan ile karşı karşıya gelecek. Hazırlıklarına Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde devam eden Umit Millilerde teknik direktor Tolunay Kafkas ile futbolculardan; Berkay Vardar, Erencan Yardımcı ve Bertuğ Ozgur Yıldırım, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Hazırlıkların gayet iyi gectiğini dile getiren Umit Milli Takım Teknik Direktoru Tolunay Kafkas, "Ozellikle gecen seneden kalan yaşı kucuk oyuncular ile oynamak zorunda kalmıştık. Gecen seneden devam eden 7-8 kişi ve yeni oluşacak grup icin, eklenen yeni arkadaşlarımız var. Ozellikle bu bir hafta icinde oyun felsefemizi pres, geciş ve onlem alma gibi konular uzerinde yoğunlaşarak antrenmanlarımızı devam ettiriyoruz. Macta elimizdeki oyuncuların ozellikle forvet, forvet arkası ve stoperlerin elimizde kaliteli olmasından dolayı 3'lu savunma ile oynamayı duşunuyoruz. Aslında saha dizilişleri cok onemli değil ama oyun felsefesi anlamında biraz sistemsiz oynamaya devam etmeye calışıyoruz. Onun da bir suru acılımları ve parametreleri var. Bir hafta icerisinde sığdırabildiğimiz her konu başlığını antrenmanlarda yapmaya calışıyoruz" şeklinde konuştu.
"UMİT MİLLİ TAKIM COK ONEMLİ BİR YER"
Tolunay Kafkas, Umit Milli Takım'ın cok onemli bir yer olduğunu kaydederek, "Ozellikle de bir geciş yeri. Ravil Tagir ile sayıyı bilmiyorum ama 13-14 oyuncu benim donemim ile birlikte A Milli Takıma yukselme başarısı gosterdi. Bu da benim icin bir gurur kaynağı. Cok da mutlu oluyoruz. Ozellikle A Milli Takım havuzunu genişletmek, rekabet ortamını daha fazla arttırmak ve belli pozisyonlarda oyuncu sayısının fazla olması bizim oncelikli hedeflerimizden bir tanesi. Bu bağlamda da ben son derece mutluyum. Bir de hazırlık macı ile ilgili de bir şeyler eklemek isterim. Almanya ile oynayacaktık ama bazı nedenlerden dolayı iptal oldu. Apar topar Gurcistan ile oynamayı kabul ettik. O da 2 yaş buyukler ile oynayacaklar. Aslında biz kendi yaş gruplarımızda oynamayı istiyoruz. Tabii burada kritik oyuncular var. Ozellikle Arda ve Kenan gibi 2005 doğumlu oyuncular var. Cok fazla bir yaş baremi var. 5 yaş var. Biraz yaşımızın kucuk olması, onların buyuk olması istemediğimiz bir durumdu. Ama yapacak da bir şey yok" diye konuştu.
"İŞİMİZ HERKESİ MİLİ TAKIMA KAZANDIRMAK"
Tolunay Kafkas'tan Yusuf Demir acıklaması!
Spor Haberleri0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Tolunay Kafkas'tan Yusuf Demir acıklaması!