Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajında "Milletimin her bir ferdinden, yılbaşı gecesi başta olmak uzere, her gun ve hayatlarının her anında kurallara uyarak, ulkemizin salgın musibetinin ustesinden bir an once gelme mucadelesine destek vermelerini istiyorum" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yıl mesajı şu şekilde:

"Aziz Milletim, hepinizi en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. 2020 senesini geride bırakıyor, yeni umitler ve beklentilerle 2021 yılına giriyoruz. Yeni miladi yılın, ulkemizdeki, bolgemizdeki ve dunyadaki tum insanlar icin hayırlara vesile olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum. Geride bıraktığımız 2020, maalesef, koronavirus salgını başta olmak uzere pek cok zorlukla sınandığımız bir yıl oldu.

Tum dunyayı etkisi altında alan Kovid-19 virusu, son bir asrın en buyuk sağlık krizi olarak tarihe gecti. Salgınla beraber maskeden solunum cihazına, sarf malzemelerinden ilaca kadar uretime dayalı her konuda dunyada cok ciddi sıkıntılar yaşandı. Salgının en kritik evresini, guclu sağlık altyapımız ve vakitlice aldığımız tedbirler sayesinde hamdolsun en az zararla atlatmayı başardık.

Avrupa'daki toplam kapasiteye yaklaşan yoğun bakım yatak sayımız ve bir milyon 100 bini aşan sağlık ordumuzla, sureci başarıyla yonettik. Cok kısa surede inşasını tamamlayıp hizmete sunduğumuz 1008'er yataklık iki acil durum hastanesiyle bu alanda yeni bir cığır actık. Yine bu donemde toplamda 16 bin yataklı 16 hastaneyi ve 10 ek hizmet binasını acarak, sağlık altyapımızı tahkim ettik.

Sosyal guvenlik sistemimizin kuşatıcılığı sayesinde vatandaşlarımız, kimi yerlerde olduğu gibi, cok ciddi tedavi faturalarıyla karşı karşıya kalmadı. Testten teşhis, tedavi ve ilaca kadar salgınla mucadele icin gereken her turlu hizmeti insanımıza ucretsiz sunduk. Bunun yanında salgının yol actığı ekonomik sıkıntıları hafifletmek amacıyla pek cok destek ve yardım paketini devreye aldık. Zor gunlerinde esnafımızı, ciftcimizi, ureticimizi, sanayicimizi, tuccarımızı; velhasıl Turkiye'nin buyumesi, guclenmesi icin ter doken, emek veren hicbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık.

"233 İNSANIMIZI AMBULANS UCAKLARLA TURKİYE'YE GETİRDİK"

Her kesime yonelik hayata gecirdiğimiz ozel programlarla ekonomimizi ayakta tuttuk. Sosyal koruma kalkanı cercevesinde milletimize aktardığımız nakdi destek miktarı 45.5 milyar liraya yaklaştı. Bugune kadar acıkladığımız destek ve paketlerin toplam ekonomik buyukluğu milli gelirimizin yuzde 10'unu buldu.

Sınırlarımız icinde tum bu calışmaları başarıyla yuruturken, yurt dışındaki vatandaşlarımızı da ihmal etmedik. Cumhuriyet tarihimizin en buyuk tahliye operasyonunu gercekleştirerek, 141 ulkeden 100 binden fazla vatandaşımızı ailelerine kavuşturduk. Yaşadıkları yerlerde tedavi imkÂnı bulamayan 233 insanımızı ambulans ucaklarla Turkiye'ye getirdik.

"İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır" tavsiyesine uyarak, 156 ulkeye ve 11 uluslararası kuruluşa tıbbi malzeme desteği yaptık. Bununla birlikte, koronavirus salgının bir sure daha etkisini surdureceği anlaşılıyor. Aşı tedariki ve geliştirilmesi calışmalarına onem vererek, ulkemizi bu belirsiz geleceğe hazırlıyoruz. Yurt dışında geliştirilen aşılardan ilk partiler ulkemize gelmeye başladı.

Test işlemlerinden sonra, inşallah kısa surede bunları hizmete sunacağız. Salgın ortadan kalkana kadar, TAMAM diye sloganlaştırdığımız Temizlik, Maske, Mesafe tedbirlerine uymamız buyuk onem arz ediyor. 83 milyon hep birlikte kurallara riayet ederek, Allah'ın izni ve inayetiyle, bu musibetin ustesinden geleceğimize inanıyorum.

"ATTIKLARI HER ADIMDA AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİN YANINDA YER ALIYORUZ"

Değerli vatandaşlarım, Kur'an-ı Kerim bizlere, "Her zorlukla beraber bir kolaylığın" olduğunu mujdeler. Nitekim koronavirus salgınıyla mucadele ettiğimiz bu sancılı gunlerde, millet olarak, Rabbimizin bircok mujdesine mazhar olduk. Uzun bir hasretin ardından Ayasofya'yı, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vasiyetine uygun şekilde, 24 Temmuz Cuma gunu dualar, niyazlar ve gozyaşları eşliğinde asli kimliğine kavuşturmanın bahtiyarlığını yaşadık.

Ayasofya'nın ibadete acılması kararıyla Turkiye, sadece on yıllardır suren bir garabeti ortadan kaldırmamış, aynı zamanda iradesine vurulan bir zincirden de kurtulmuştur. Sumela Manastırı orneğinde olduğu gibi attığımız kimi adımlarla da, ulkemizin dini ozgurluklerle ilgili hicbir sorununun olmadığını tum dunyaya gosterdik.

Rabbime, bizlere ustat Necip Fazıl'ın ifadesiyle, "Ayasofya'yı aziz bir kitap gibi acma" şerefini bahşettiği icin sonsuz hamd ediyorum. Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin ibadete acılmasının, milletimize, ummete ve tum insanlığa tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Bir başka sevindirici gelişmenin haberini Karadeniz'den aldık.

Karadeniz'de, 405 milyar metrekupluk rezerviyle tarihimizin en buyuk doğalgaz kaynağını keşfettik. Doğu Akdeniz'de yuruttuğumuz sondaj calışmalarından da inşallah guzel haberler almayı umit ediyoruz. Libya ve Dağlık Karabağ'da kazanılan zaferler, 2020 yılındaki diğer sevindirici gelişmeler arasındaydı.

Meşru Hukumetin davetine icabetle Libyalı kardeşlerimize sağladığımız destek, Libya'da emperyalist hevesleri kursaklarda bırakmıştır. Trablus'u darbecilerin eline duşmekten kurtararak, bu ulkede siyasi cozum surecinin de onunu actık. Dağlık Karabağ ve işgal altındaki Azerbaycan toprakları, ulkemizin maddimanevi desteği sayesinde, hamdolsun 30 yıl sonra ozgurluğune kavuştu.

Turkiye olarak, Karabağ'daki gelişmeleri yakından takip ediyor, attıkları her adımda Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında yer alıyoruz. Buradan bir kez daha ulkeleri, toprakları, bağımsızlıkları icin kahramanca mucadele eden Libyalı ve Azerbaycanlı şehitleri rahmetle yÂd ediyorum. Dağlık Karabağ zaferinin milletimize, Turk dunyasına ve tum Azerbaycan Turklerine hayırlı olmasını diliyorum.

"AŞKINAN CALIŞAN YORULMAZ" İNANCIYLA CALIŞMAYA, KOŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Koronavirus salgının dunya genelinde yol actığı kısıtlamalara rağmen, 2020 senesini, ulkemize ve milletimize hizmet yolunda, onemli programlarla, calışmalarla, hizmetlerle değerlendirmeye calıştık. Yurt icinde 18 ayrı ilimize, kimilerine birkac defa gittiğimiz icin, toplamda 25 ziyaretimiz oldu.

Yurt dışında da, ulkemizi ve milletimizi temsilen 12 ayrı ulkeye 14 ziyaret gercekleştirdik. Bunların yanında, Ankara ve İstanbul'da pek cok programa katıldık, pek cok toplantı, goruşme yaptık. Ayrıca videokonferans vasıtasıyla G20 Zirvesinden, Başkanlığını Sayın Volkan Bozkır'ın yaptığı Birleşmiş Milletler 75'inci Genel Kurul goruşmelerine kadar bircok uluslararası toplantıya iştirak ettik.

Katıldığımız tum toplantılarda ulkemizin cıkarlarını savunmanın yanında batıda yukselen İslam duşmanlığını da gundeme getirdik. Her biri ulkemizin kalkınma yolculuğunda koşe taşı olan yatırım ve hizmetleri bu donemde de sunmayı surdurduk. Savunma sanayiinden kultur ve sanata, tarımdan dış ticarete, ulaşımdan enerjiye bircok yatırımı ulkemize kazandırmanın heyecanını yaşadık.

Ulkemizin maruz kaldığı tabi afetlerde devlet olarak tum imkÂnlarımızla vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Hem enkazın kaldırılması, hem zararların telafisi hususunda en kucuk bir eksikliğe, haksızlığa, gecikmeye mahal vermedik. Ucuncu ceyrekte elde ettiğimiz yuzde 6.7'lik buyume oranını, hem bu cabalarımızın, hem ulkemizin bu surecteki başarısının, hem de yeni donemdeki guclu potansiyelinin bir işareti olarak goruyoruz.

Ekonomimizi guclendirecek, demokrasimizin, hak ve ozgurluklerin cıtasını yukseltecek reform hazırlıkları icindeyiz. İnşallah yeni yılla beraber artık son duzenlemelerini yaptığımız kapsamlı reform programlarımızı milletimizin takdirine sunacağız. Ulkemize ve milletimize hizmet yolunda engel tanımadık, tanımıyoruz. Son 18 yıldır olduğu gibi 2021 senesinde de inşallah "Aşkınan calışan yorulmaz" inancıyla calışmaya, koşturmaya devam edeceğiz.

Milletimin her bir ferdinden, yılbaşı gecesi başta olmak uzere, her gun ve hayatlarının her anında kurallara uyarak, ulkemizin salgın musibetinin ustesinden bir an once gelme mucadelesine destek vermelerini istiyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Bu duşuncelerle salgın, deprem, cığ ve sel felaketi başta olmak uzere, geride bıraktığımız donemde dar-ı bekaya uğurladığımız kardeşlerimizi; vatanımızın bekası icin gozlerini kırpmadan olume yuruyen kahraman şehitlerimizi rahmetle yÂd ediyor, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum.

Yeni yılın ulkemize, bolgemize ve dunyamıza guvenlik, huzur, mutluluk, sağlık ve refah getirmesini temenni ediyorum. Hepinize bir kez daha selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla."
Ozet:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı! Haberin detayları icin tıklayınız
www.google.com