pko oldugumu oğrendiğim zamandan beri yaklaşık 8 yıl kadar d.kontrol ilaclari kullandim. 2014 haziranda evlendim ve cocuk sahibi olmaya karar verince ekim ayında ilaci biraktim. Mayıs ayına kadar
2 ay KLOMEN + CATLAMA IGNESİ
1 ay RAHIM FILMI (tupler acikti)
1 ay ASILAMA denedik
Tabi bu arada kilolar aldı başını gitti. Herkesin iki uc yumurtası olusurken benim her ay adetin 20.gununde zorla bir yumurta anca buyuyordu. Cok zor zamanlardi. Depresyona girmek uzereydim.
sonra bir arkadaşımın tavsiyesiyle bursaya tup bebek yaptirmak niyetiyle Prof dr OSMAN DEVELIOĞLU na gittik.
Bir takim muayene ve tahlilden sonra tup bebeğe gerek kalmadan gebe kalinabilecegini ve pko nun temelinde insulin direnci oldugunu soyledi. Glukofen şeker ilacini almami (hatta gebelikte bile 9 ay boyunca kullanmami) soyledi. Aynı zamanda klomen yerine FEMARA adlı ilacı kullanmami soyledi. Bol bol yuruyuş, diyet ve mekik ile kilo vermem gerektiğini de ekledi.
66 kilodan 61 e duştuğum 3 ay sonunda glukofen ve femara ile sonunda adetin 14.gununde 2 yumurtam oldu (18.5 ve 19.5 mm) ve bu ay hamile kalabildim. Hala inanamiyorum

Mutlaka iyi bir doktora muayene olmadan bu işe girismeyin. Benim yuzum 10 ay sonra guldu. Allah isteyen herkese nasip etsin...