Besteci ve yorumcu Fatih Erdemci'nin "Kapılar" isimli albumu Ada Muzik etiketi ile rock muzik dinleyicileriyle buluşuyor. Albumde yer alan tum şarkıların soz ve muzikleri Fatih Erdemci'ye ait. Albumdeki parcaların tumunun aranjorluğunu besteci ve orkestra şefi Murat Cem Orhan ustlendi. Kayıtlar Ege Semercioğlu Studyolarında gercekleştirildi, mastering Cağlar Turkmen, mix Murat Bulut tarafından yapıldı...

Album fotoğrafları İranlı sanatcı Nima Mohseni tarafından cekilmiş, grafik tasarımı Fatih Erdemci tarafından yapılmış.

"18 Yıl... Evet uzun zaman olmuş. Olsun!

Bunca zaman neler oldu? Bana inanan, yaptığım muziği seven yol arkadaşlarımı buldum. Birlikte bestelerimi duşunduk. Şarkıları sahnede pişirdik. Olgunlaştılar... Uzun zaman icinde birikmiş şarkılardı. Sonunda artık zamanının geldiğini duşunduk. Yaş aldıkca şarkılarımın da benimle beraber olgunlaştığını fark ettim. Daha az noktalar kullanan, sakin ve noktalı virgullerle dinleyiciyi de icine katan; aslında soyledikce şarkılarımın dışına taşan ve soylemediklerimi de dinleyiciye bırakan şarkılar...

Herkesin kendi hikayesini bir şarkıda bulmasını umduğum bu albumun elbette besteleri de ince ince dantel işler gibi oruldu. Coğunlukla canlı enstruman kullanmayı tercih ettik. Kendisini uluslararası platformlarda ispat etmiş usta muzisyenlerle calıştık. Amacım sozler kadar bestelerin de yoğun derinlikli ve kendi başına anlam iceren kalitede olmasıydı.

Uzun zamandan sonra yeniden muzikseverlerle buluşuyorum. Bu seruvende yanımda olan herkese; ozellikle Jehan Barbur, Akın Eldes ve Pamela Spence'e teşekkur ederim.

Fatih Erdemci

sozmuzik