YouTube Shorts ile 1 haftamı doldurdum. Birinci hafta ile 97 abone oldum. Toplam 30 adet ozgun video hazırlayı paylaştım. 17 bin goruntulenme 6.000 dakika izlenme aldı 1 haftada videolarım.
Hafta hafta guncellerim inşallah
1. Hafta: 97 Abone - 17 Bin Goruntulenme - 6 Bin Dakika
2. Hafta: 280 Abone - 47 Bin Goruntulenme - 16 Bin Dakika
-Merak Eden Hocalarım İcin:
YouTube TikTok'un pazardaki payını gorunce buna karşılık #Shorts adı altında 15 ile 59 saniye aralığında videolara yer verilen bir beta surumu yayınladı. Hindistan'da denenen beta surumu işe yarayınca tum ulkelere yaydılar.

Kategorim: Cocuk Kanalı
1- Videolarım 30 ile 55 Saniye Arasında.
2- Videoların tamamını telefon uzerinden inshot programı ile yapıyorum.
3- Videoların formatı Tuval olarak 9:16 formatında kaydederken de 1080p olarak kaydediyorum. 1080p olması bence onemli cunku shorts a duşen videolarımın %90 ı kalite olarak 1080p olanlar.
4- Video Başlığını carpıcı bir dil ile oluşturmaya ozen gosteriyorum. Bu da cok fark ediyor bence. Benim kategorim uzerinden konuşacak olursam cocuklar icin cok dikkat cekici oluyor.
5- Acıklama kısmının başına mutlaka #Shorts etiketi koyuyorum. Video'nun Shorts olarak algılanması icin ya başlığa ya da acıklamaya mutlaka #Shorts etiketi gerekli. Ben genellikle acıklama kısmının başına koyuyorum. Bazen de video başlığının sonuna. İkisinde de Shorts a duşuyor video. Bunun yanında #Shorts etiketinin yanına mutlaka iki etiket daha ekliyorum. Orneğin : #Shorts #KralŞakir #TrtCocuk
6- Bu şekilde video Shorts Beta'ya zaten ekleniyor. Ama bu demek değil ki direkt olarak herkesin Shorts Beta'sına duşuyor. Benim yaptığım 60 videodan 46 tanesi Shorts'a duştu. Yani her video Shorts a duşmeyebiliyor.
7- Shorts tan gelen izlenmeler (Benim Kanalım icin konuşuyorum) video başına 600-1800 goruntulenme arasında. Mesela bir videom attığım gibi 2 gunde 1200 izlendi sonra 8 gunde 1800 e geldi. Bu şu demek oluyor video beğenilirse shorts ta surekli kalıyor.
8- Shorts a duşen video icin beğeni cok onemli. Mumkunse beğeni hizmeti alınmalı. Aşırı işe yarıyor.
9- Son olarak YouTube sabır ve emek işi. Emek veren emeğinin karşılığını alıyor.
IMG_20210308_000902.jpg
IMG_20210308_000847.jpg
IMG_20210308_000837.jpg