Herkese selam,
Size kısa ama dolu dolu gecmiş bir surecten bahsedeceğim. Hepinize yardımı dokunacak bir şekilde başımdan gecenleri anlatmaya calışacağım.
Ben 31 eşim 44 yaşında. 1 yıllık evliyim. Bir kadın doğum doktoru arkadaşımızın onerisiyle eşimin spermlerine erkenden baktırdık. Sonuc 2 milyon civarındaydı. Morfoloji, hız her şey cok kotuyudu
Cok şaşırdık, hemen doktora koştuk.Tahliller taramalar sonucunda eşimde kist ve iki tarafta da varikosel olduğu ortaya cıktı. İnternetten araştırdık gece gunduz, ameliyat bile olsa cok iyi sonuc alınmıyormuş
Bu durumda tup bebek yapacaksınız spermler cok az dediler. Derken doktorum klomen vermişti ama catlatma iğnesi vermedi ve 7 cm.lik bir kistim oldu! 10 cm olsa ameliyat olacakmışım
Doğum kontrol hapı kullandım gecti cok şukur. Ben bu arada sırf merakımdan ve bu siteden oğrendiklerime yola cıkarak tedaviye başlamadan once kafamızdan silinsin diye gittim rahim filmi cektirdim. 3 adet polip cıktı
Yine cok şukur tupler acıkmış ama polipler bebeğin tutunmasını engeller dediler. Hemen ameliyata alındım. Doktorum rahimin adeta bir polip tarlasına donuştuğunu, irili ufaklı bir suru olduğunu soyledi. Neyse ameliyat oldum, kurtuldum. Bu arada eşim hem varikosel hem kistten zor bir ameliyat oldu ve iyileşmesi zaman aldı
Ameliyattan sonra sağlıklı sperm uretimi icin ancak 6 ay gecmesi gerekiyor dediler. Sebat ettik bekledik. Bu arada boş durmadık, yaptıklarımızı tek tek yazıyorum;
1) 3 ay kadar keciboynuzu pekmezi kuru yaptık
2) Her sabah ac karnına bir karışım hazırladım onu icti. İcinde şunlar vardı:keciboynuzu pekmezi, tarcın, corek otu, hindistancevizi, kahve,zencefil.(olculer kafama goreydi)
3) Sabah kahvaltılarına poğaca acma gibi şeyler yerine evden sandvic hazırladım, yumurtalı zeytinyağlı, peynirli sağlıklı sandvicler.
4) Cok pırasa ve şeker pancarı yedik. (pancarı rendeleyip yoğurda karıştırdım cok guzel oluyor)
5) Haftada 2-3 kere yulaflı musli hazırladım, yulaf spermlere cok faydalıdır.
6) Akşamları taze sutten yoğurt yaptım balla karıştırıp yedirdim. Akşam yemeğini kaldırdık. Sadece yoğurt veya meyve yedi. Bu arada cok bol meyve yedi.
7) Multivitaminler, arada da arginmax kullandı.
8) Balparmak ozel uretim balına arısutu propolis ve polen karıştırdım her gun sabah akşam tatlı kaşığıyla onu da icti.
9) Spor yaptı! Ve 6 kilo verdi
10) Slip ic camaşırı yerine boxer giydi.
Derken yeniden test yaptırdık ama sonuc 5 milyon cıktı
En azından aşılama icin yeterliydi. 2 ay once aşılama yaptırdık. Test tarihi yaklaştıkca ustumde bir uyku hali ve halsizlik oluştu. Nereyi gorsem uzansam diye icimden geciriyordum ama hic umudum yoktu. Ve test yaptırdım sonuş 32 cıktı yani hamileydim! Evde iş yerinde her yerde bir bayram havası vardı. Komşulardan hediye geldi, iş yerinde kutlama yaptı arkadaşlar pasta kesti. 2 gun sonra Cuma gunu yeniden test yaptım sonuc 12ye duştu
. Kimyasal gebelikmiş
O an yaşadıklarımı size anlatamam
Hemen cantamı topladım ve ofisten cıktım kimseye hoşcakalın bile demeden. Telefonumu kapattım, eve kadar ağladım ağladım ağladım
.Yolda insanlar acıyarak baktı
İcimdeki 11 aylık acıyı gozyaşlarımla doktum sanki dışarı. 3 gun eve kapattım kendimi. Kim ne derse desin duzelemedim. Salonda odamda her yerde kullanılmış peceteler doluydu, yerler bile Selpak icindeydi. 3 gun aynı pijamalar ustumdeydi
Ne iş yaptım ne dışarı adımımı attım
Ardından kendimi topladım ve doktora yeniden gittik. İvi tup bebek merkezindeki doktorumuz hemen tup bebek tedavisine başlattı. İğneleri kendim yapamadım, her oğlen polikliniğe yurudum iğnelerimi duzenli yaptırdım. 3 kilo aldım, ama keyfim yerindeydi. Guzel beslendim, spor yapardım, bıraktım. Bol bol gezdim tozdum. 14 yumurtam 21 haziranda toplantı. 1 tanesi transer edilecekti. Eşimden sperm aldılar. Şok olduk cunku eşimin spermi 13 milyona yukselmişti! Hastane tup bebek icin şimdiye kadar aldığımız en iyi sperm dedi
Derken transfer gunu geldi cattı. Gule oynaya girdim 24 haziranda ameliyathaneye. Transferim yapıldı. Minik bir yıldız kaydı sanki. Eşim yanımdaydı. Herşey cok ilgincti, hayretle rahime konulan minik ışığımızı izledim. 7 hucreli 1. Kaliteydi. 45 dakika uzandım, tuvalet ihtiyacım yuzunden kalktım ama ardından 15 dak daha uzandım. Toplamda 1 saat dinlendim. Sonrasına dışarı kahvaltıya gittik, keyifle kahvaltımızı ettik.
Bir sonraki hafta dondurmak icin hicbir embriyomuz olmadığı haberini aldık laboratuardan. Bolunmemişler ve dondurmaya uygun gorulmemiş. Tek şansım icimdeki minik beyaz yıldızdı
Eve o benim tek şansımdı
Cok ağladım yine ama yapacak bir şey yoktu
..
Transfer sonrası gunlere gelince
İlk 4 gun tatlı tatlı kasıklarımda sancı oldu. Sonra bu sancılar yok oldu. Odum kopuyordu, kesin ters giden bir şey vardı
Goğuslerim sızlıyor dokunamıyordum o da yok oldu
Bu siteden okuduğuma gore sıcak basardı, ben uşuyup duruyordum. Kasıklarıma elimle bastırınca bile ağrı yoktu. İlk 4 gun kabızdım, sonrasında her gun tuvalete cıkıyordum. Uyku desen hic yoktu, cin gibiydim ve enerji doluydum. Hicbir belirti yoktu yoktu
6. Gun hafif bir lekelenme oldu, koyu kahverendi ama cok az. Hemen doktoru aradım kullandığım fitil progynex yapıyormuş. Yerleşme kanaması sanmıştım, hayallerim suya duştu
.7. gunden sonra koyerdim gitti resmen
Surekli gezdik eşimle ve gec geldik, gec uyuduk. Yeme icmeye dikkat etmedim. Pizza yedim, hamburger yedim
Cok sinirliydim sadece, hormonlarla oynadıkları icin herhalde dedim. Derken 10. Gun yani bugune kadar geldim. Eşim seyahate gidecekti sabah 5te kalktı, ben de uyandım. Aslında test gunum yarındı, daha sonuc vardı. Tuvalete bir gittim siyah regl lekelenmesi başlamıştı
Kendimi kaybettim ve gozyaşlarına boğuldum. Her ne kadar kendimizi negatife alıştırsak bile buna sanırım alışmak diye bir şey olmuyor. O husranı, uzuntuyu mutlaka yaşıyoruz
Sabah regl oluyorum diye fitilimi kestim. Eşime sarıldım hungur hungur ağladım
Onu gozyaşlarıyla yolculadım.Acaba yine kimyasal gebelik mi diye duşundum ve saat 08:30da test yaptırdım, ofise geldim. Kahvaltı bile edemedim uzuntuden.. Bugun oğlen sonucumu mail attılar, maili acarken derin bir nefes cektim. Actım ve SONUC 48.61Dİ!!!!! İNANAMIYORUM, HAMİLEYİM!! Hemen koştum tuvalete fitilimi koydum!!
Arkadaşlar, hicbir belirtim yok! Nolur burada belirtileri okuyup benim gibi kafanızı karıştırmayın
Şu an hamileyim ve hicbir şey hissetmiyorum. Ben o kadar umitsizdim ki
Her gun belirti okuyordum, transferin 3. Gunu,5. Gunu,6. Gunu yazıp yazıp gun gun okudum. Ama işte hic fark edilmeyebiliyor. İlk hamileliğimde ne kadar belirti varsa şimdide bir o kadar yok! Ben size bir umut olurum belki. Gonlunuzu ferah tutun nolur
Mutlaka rahim filmi cektirin. Doktorlar baştan istemeyebiliyor, duşuk yaşadığımızda bir bakalım filmle diyorlar ama baştan o ihtimali ortadan kaldırmak en iyisi. Moralinizi tabiî ki yuksek tutun benim tum tedavim boyunca hep bir sebepten gozumun yaşı dinmedi. Siz bari boyle olmayın.
Bu guzel Berat Kandili gununde Allah bana boyle bir hediye nasip etti. 2 gun sonra yeniden test yapacağız. Umarım duşmez ve kucağıma alır kokusunu duyarım. Dualarınıza cok ihtiyacım var nolur eksik etmeyin.
Rabbimiz bu mubarek gunde sizlere de bu sevinci en kısa surede yaşamayı nasip etsin inşallah.
Sevgiler
2 milyondan 13 milyona yolculuk ile mutlu son!
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- 2 milyondan 13 milyona yolculuk ile mutlu son!