Negatif sonuclanan ilk denememden sonra kalan dondurulmuş iki adet embriyomun bir tanesi cok kaliteli değildi ama bir tanesi blastokist seviyesindeydi, dışarda 5 gun dollenmeleri takip edilmişti ve inanın dondurulmuş embriyolar dışarıda daha uzun sure yaşadıkları icin daha kaliteli oldukları anlaşılıyo, tabiki bunda iğne ilac kullanmıyo olmanın rahatlığı, rahimin opu işlemi olmadığı icin dinlenmiş olmasının avantajıda var,
Lutfen fazla embriyolarınızı mutlaka dondurun ve dondurulmuşlarınızı kullanın, olmaz diye duşunmeyin
İlk denemede rahim kalınlığım 8,2 mm olmasına rağmen tutmadı ama ikinci transferde 7,5-8 mm arası yani daha ince olduğu halde tuttu, zaten benim rahim kalınlığım 8'in uzerine pek cıkmadı
transferin 8.gununde 1 saat kadar suren hafif bir kanamam oldu sonra bu durdu ve yerini kahve rengi lekelenmelere bıraktı, şimdi o da yok şukur, bebek tutunurken olabilen bir kanamaymış adet kanaması gibi uzamazsa onemli değilmiş, başınıza gelirse korkmayın
transferin 7.gununden itibaren once adet belirtisi sandığım fakat sonra daha farklı olduğunu anladığım belirtiler yaşamaya başladım, rahmim sanki cok aşağıda duruyomuş gibiydi ve bir dolgunluk şişlik hissi vardı, kasıklarımdan karnıma doğru cekilmeler oluyodu, sağ tarafıma yattığımda daha rahat yatıyorum sol yattığımda rahatsız oluyodum ve hala bu belirtiler devam ediyo, ama tabiki herkesde aynı belirtiler olacak diye birşey yok, kiminin hic belirtisi olmuyo o yuzden boyle şeyleri cok fazla kafanıza takmayın
İlk transferde beni yatağa aldıklarında idrarımı o ordekmidir nedir ona yapamamıştım, 1 saat daha tutup tuvalete gitmiştim ayrıca orda beni sadece bir saat yatırmışlardı sonra eve gelmiştik,
bu defaki transferde yatağın ayak ucunu baya bir yukseğe kaldırdılar ayaklarım havada yattım, idrarımı ordeğe yaptırdılar tuvalete izin vermediler, ve nerdeyse 4 saat kadar yattım hastanede sonra eve geldim, belkide bununda faydası olmuştur diye yazayım dedim
Bu arada gecen denemenin aksine, transferim cok rahat ve stressiz gecti, cok fazla iğne ilac kullanmamamın ve artık tecrube kazanmış olmamında bunda etkisi var, transfer esnasında hic canım yanmadı cok rahattım ve surekli illada olsun diye değil de hayırlısı olsun diye diledim(inşallah hayırlısı olmuştur)
transferden itibaren uc gun hic evden cıkmadım, surekli yatmadım ama hicbir işte yapmadım, bilgisayar başına oturdum evde gezindim sıkıntıdan, ara ara 10-15 dakika yatıp dinlendim ve kendimi cok sıcak tutmaya calıştım ayağımdan corabı eksik etmedim, uzerimde yelek falan vardı hep sıcak cok onemli,
ucuncu gun banyo yaptım ve 10 gun kadar gerek banyoda gerekse wc'de mumkun olduğu kadar iceri su gitmemesine calıştım,
bunların coğunu gecen transferde yapmamıştım belki işinize yarar diye yazayım dedim.
Allahın izniyle inşallah hamişlerimiz sağlıkla kucağına alıp buyutur, bebiş isteyenlerde hayırlısıyla tez zamanda kavuşurlar dileklerine