Arkadaşlar şuan youtube 4 tane kanalım var. 2 si turkce 2 si ingilizce. Yıllardır tum cabalarıma ve kazanclarıma baktığımda Turkce icerik icin verdiğim emeğin yarısını verdiğimde ingilizce icerik olan kanaldan hem daha fazla kazanıyorum hemde daha az emek harcıyorum. Adsense kazancımı paylaşmak sitede yasak olduğu icin sadece bir grafik aşağıya bırakıyorum .
01/03 / 2022 - 04/03/2022 yani 4 gunluk kazanc

İngilizce kanalımın ismini burada sizinle paylaşmadım. Ancak bu kanalımın 4 gunluk kazanc ekranını paylaşıyorum. Kanalımın dili ingilizce ancak alt yazılarıda ekledim. İlginc olan son gunlerde yuklediğim bir videom en cok almanyada izlenmiş ve 22.000 goruntulemeye 43,37 dolar kazandırmış. Aynı tarihlerde turkce icerikli diğer kanalıma baktım orada ise 176.745 izlenmeye 46,79 dolar kazanmışım. Aradaki korkunc farka bakın. Eğer aynı izlenmeyi ingilizce icerikli kanalımda kazanmış olsaydım 4 gunde 346,96 dolar yani 4.812 lira kazanmış olacaktım. 4 gunde 4812 lira.. Peki Turkce icerikler neden bu kadar az kazandırıyor diye sormayacağınızı umut ederek detaya girmek istemem.
Benim size anlatmak istediğim başka. Arkadaşlar eğer gercekten kazanmak istiyorsanız 2 şeye ihtiyacınız var. Birincisi sabır ikincisi mutlaka yabancı dilde kanal acın ve kesinlikle ama kesinlikle videolarınıza alt yazı ekleyin. Ben ingilzce kanalımda google 'ın cloud hizmetini kullanıyorum. Seslendirmede en yararlı hizmeti şuan google sunuyor ve inanın cok ama cok işe yarıyor. 3 ay zaten size bedava bu hizmeti sunuyor eğer memnun kalıp devam etmek isterseniz her ay cok ufak bir miktar odeme karşılığı bu hizmeti kullanmaya devam ediyorsunuz. Sağlık konusunda mı politika konusunda mı veya başka konularda mı acacaksınız bulun bir makale onu ingilizceye cevirin google ile seslendirin ve yukleyin. Sabırla buna devam edin. İlk başlarda yavaş yavaş akmaya başlar. sonra daha fazla kazanmaya başlarsınız. sonrasında ise her ay binlerce dolar kazanır ve belki zamanla turkce icerikli video bile hazırlamayı bırakırsınız. Ben son zamanlarda yabancı kanallarıma bu kazancalrı gorunce daha fazla ağırlık vermeye başladım. Aklınıza bu tarz kanallar kazandırı mı diye sakın bir duşunce gelmesin. Oyle ingilizce icerikli kanallar biliyorum ki .. Mesela bugun birisine denk geldim. Savunma sanayiyle alakalı.Kanalın sahibi bizim turklerden birisi belli. Cunku kanal iceriğine baktığımda hep bizim silahlarımızı tanıtmış. Dun bir video atmış ukrayda turk sihalarının başarısı diye adam 388.000 izlenim almış. Videoyu izledim tamamen benim anlattığım yontemle yapmış. Diğer videolarına baktım her biri onbinlerce izlenim almış. Hem size paylaştığım resime bir daha bakın ve hemde bu vatandaşın 388.000 izlenime ve diğer videolarına aldığı izlenimlere karşılık kazandığı binlerce doları duşunun.
Ben hepimizin kazanmasını istiyorum. Turkce icerik hazırlıyorsunuz o kadar emek veriyorsunuz sonuc bircok insan icin husran oluyor. Turkce icerikte yuzbinlerce aboneniz olsa bile belli bir yerden sonra husran oluyor ama biraz once anlattığım savunma sanayiyle ilgili video yayınlayan kişi benden en aşağı 6-7 kat daha fazla kazanıyordur eminim..
Ruhi ceneti bilmeyeyniniz yoktur sanırım. Peki kendisinin Ruhi cenet ingilizce ruhi cenet ispanyolca diye kanallar actığını biliyor muydunuz ?
Gelelim bonusa. Arkadaşlar ingilizce ustune yeni bir kanal daha oluşturdum yani bu 5.kanalım olacak. Burada 1 ay icerisinde 490 aboneye ulaştım. Şuana kadar 5 video yukledim . Hepsi ozgundur yani bana aittir. Videoda anlatıklarım bana aittir. Dileyen arkadaşlar yuklediğim bu 5 videoyu yeni acacakları kanallarda istedikleri gibi kullanabilirler. Dediğim gibi sadece 5 videomu. Son yuklediğim videodan sonrakiler icin telif atarım şimdiden bilginiz olsun. ama diğerlerini alın istediğiniz gibi kullanın. Buda benden size hediye olsun. Videoyu izlerken altyazı seceneğinide aktif hale getirdiğinizde iceriğide gorebilirsiniz.
Video : https://youtu.be/sKl4v1TPxy8
Sormak istediklerinizde yardımcı olurum. ALLAH hepimize bol bol kazanclar nasip etsin. Amin