arkadaşlar ben beslenme duzenimde kabaga oldukca yer ayırıyorum..sebebi hem tadını beğenmem hem de bağırsaklarımı yumuşatması
100 gr kabakta (ciğ) sadece 28 kcal bulunmakta..yağ yok sayılır 0,1 gr... kalsiyum fosforun bol bulunması sebebi ile hastalıkların iyileşmesini hızlandırır.ayrıca icinde bulunan K vitamini kanın pıhtılaşmasını sağlar..sinirleri yatıştırır,bağırsakları temizler,kabızlığa iyi gelir...başta akciğer olmak uzere bircok kanser turune karşı onleyici etki gosterir..yemek borusu,mide,mesane ve gırtlak kanserine yakalanma riskini en aza indirir..hem normal bildiğimiz kabağın hem de balkabağının cekirdeğinde bolca cinko bulunmakta..
*1/2 rendelenmiş kabak
*1/2 sb pirinc
*2-3 diş sarımsak
*150-200 gr herhangibir peynir..lor da olabilir
*2 yumurta
*gonlunuze gore yeşillik(nane,maydanoz,dere otu,taze soğan...)
*2 sb kadar sut(karışımın uzerini gececek kadar)
biraz tuz,karabiber,kırmızı pul biber
*1 cay kaşığı corek otu
*uzerini suslemek icin domates ve biber dilimleri
*tepsiyi yağlayacak kadar zeytinyağı(ben yağlı kağıt seriyorum)
sut,domates,biber ve yağ dışındaki malzemeleri karıştırın.tepsiyi yağlayıp karışımı tepsiye guzelce yayın.uzerini gececek kadar sut gezdirin.domates ve biber dilimleriyle uzerini susleyin.isterseniz uzerine corek otu ya da keten tohumu gezdirebilirsiniz..180-200 derecede ısıtılmış fırında 40-50 dk(kenarları kızarana kadar)pişirip hafif ılındıktan sonra servis yapabilirsiniz..
bir ceşit mucver gibi..kızartma olmadığı icin benim tercihim bu..