Arkadaşlar Merhaba,
29 yasındayım, 3 senelik evliyim, 7-8 ay doğal yollarla cocuk sahibi olmayı denedik fakat olmadı. Testlerim normaldi rahim filmimde sorunsuzdu ve tam aşılamayla gebelik duşunduğum bir donemde beynin beyincik bolumunde kucuk bir tumor olduğunu farkettik. Tumoru 3 aylık takibe aldık. Doktorumuz bu sure icerisinde gebeliği kesinlikle unutmamızı soyledi. 3 ay gecti ve son kontrolumde tumorun iyi huylu ve sakin yapıda olduğunu ve 3 ay boyunca hic bir buyume gostermediğini soyledi. Bu iyiye işaret olmalıydı ki bir sonraki kontrolu 6 ay sonraya verdi. Gebelikle ilgili olarak da yarım ağızla onermiyoruz şimdilik dedi. (Gebelik hormonlarının beyin tumorlerini buyutme riski var) beyin cerrahı sonrası jinekoloğuma gidip hormon testleri yaptırdım, kendisine de danıstım yine... o da gebeliğin riskli olabileceğini soyledi. Sonra Test sonuclarım geldi. amh 0.507 fsh 10.22 cıktı. Bu sonuclara gore yımurta rezervlerimin tukenme sinyali verdiğini ve bir an once aşılama ile gebelik denememiz gerektiğini soyledi. Fakat tumor takibi yuzunden deneme şansımız bile yoktu. 6 ayda cok uzun bir sure bu kadar az yumurta rezervi icin... ustelik 6 ay sonrada beyin cerrahının gebe kalabilirsin artık deme garantisi yok. Ne yapacagımı şaşırdım cok zor bir yol ayrımındayım. Eşim senin sağlığın diyor baska bir şey demiyor. Cocukta cok istemiyor yana yakıla. Ama ben oyle miyimBenzer bir durum yaşayan, hic değilse iyi huylu bir beyin tumoru ile gebelik geciren varsa tavsiyelere cok ihtiyacım var. Ayrıca hormon değerlerim ile gebelik şansım cok mu duşuk yorumlarsanız sevinirim. Allah kimseyi boyle zor kararların eşiğinde bırakmasın inşallah. Sevgiler...
GebeliĞİ beyin tumoru İle geciren var mi???
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- GebeliĞİ beyin tumoru İle geciren var mi???