Tarif TuRuNCu uyemize aittir eski yemek bolumunden buraya kopyalanmışdır

1/2 paket Yumurtalı lazanya(buyuk marketlerde bulabilirsiniz kutu icerisinde)
ic sosu:
200-250 gr kıyma
1 buyuk soğan
1 adet iri havuc
1 tane orta boy dolmalık kırmızı biber
6-7 adet mantar
salca
baharat olarak tuz biber+ varsa fesleğen ekleyin.(İnanılmaz lezzet katıyor.benim icin olmazsa olmaz bi baharat)
beşamel sosu:
750 mlt sut
3 kaşık un
1 yemek kaşığı margarin
varsa muskat cevizi(aktarlardan bulabilirsiniz,rendelenmişi varsa o da olur.Bu baharatta beşamel soslarının vazgecilmezidir)

uzeri icin kaşar peyniri rendesi

sos:
kıyma kavrulur,soğan eklenip kavrulmaya devam eder,sonra sırası ile havuc,kırmızı biber ve mantar eklenir.Goz kararı salcasını ekleyip1 bardak sıcak su ile sulandırın sosu.Hafif sulu olacak.(makarna icin yaptığınız kıymalı sosun kıvamı gibi olacak).Daha sonra baharatlarını ekleyin,altını kısın ve pişsin.
beşamel sosu:
margarini eritin,unu kavurun,sutu ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.Dikkat edin topaklaşmasın un.Kıvamı cıvık olursa nişasta veya un ilavesi yapabilirsiniz sonradan veya koyu olursa biraz sut ekleyebilirsiniz.
Son olarak Tuz ,k.biber ve muskatı ekleyin.Muskatı tuzun miktarı kadar kullanabilisiniz.
kıymalı sos ve beşamel sosu hazırladıktan sonra kare veya dikdortgen bir borcamı biraz margarinle yağlayalım.Yaptığımız salcalı sosun suyundan dibine dokelim.yanyana,borcamın dibi kapanacak şekilde tek kat lazanya yapraklarını dizelim.Uzerine salcalı sos,sosun uzerine beşamel sosu.Sonra bi kat daha lazanya,sos,beşamel sosu.Tekrar ustune lazanyaları diziyoruz.Kalan kıymalı sosu dokuyoruz.Kalan beşamel sosunuda uzerini kapatacak şekilde dokuyoruz.Uzerime bolca kaşar peyniri rendesi serpip fırına veriyoruz.40-45dk pişsin.Cıkarmadan hamurun yumuşayıp yumuşamamış olduğunu bi bıcak yardımı ile kontrol edin.
NOT: BAZILARI LAZANYAYI YAPRAKLARINI ONCEDEN HAŞLAYIP OYLE DİZİYOR BORCAMA.BU ŞEKİLDE SERVİS ESNASINDA DAĞILIYOR VE FAZLA LEZZETLİ OLMUYOR.

Lazanyamız piştikten sonra sıcak olarak servis yapın.Yapımı zor gibi gorunuyor ama aslında değil.Yedikten sonra biraz zahmete değdiğini gorceksiniz.Bu arada ben malzemeleri goz kararı verdim.Siz fazlalaştırıp veya eksiltebilirsiniz