“Sadece yaptıkları muziği sevmem değil aynı zamanda onlardan ilham almam lazım, ve ben hic ilham alamadım. “
Lady Gaga son gunlerde meslektaşlarından epey bir zılgıt yedi. Once Die Antwoord kendisine “bok suratlı parazit yiyici surtuk” dedi, akabinde Grace Jones, Gaga’nın Yolandi Visser’ın sac modelini taklit etmesinden sonra “diğer isimlerden cok fazla etkileniyor” diyerek onunla calışmayı reddetti.
Jones’un yakın zamanda yayınlanacak I’ll Never Write My Memoirs otobiyografisinde, sanatcı Lady Gaga’nın onunla beraber calışmak istediği icin iletişime gectiğini ve kendisinin reddettiğini anlatıyor. BBC Radio 4‘a konuşan Jones, konuyla ilgili şoyle konuştu:“Cok fazla kişiye hayır cevabını veririm. Benim icin, beraber calışmak bir tohum ekmek ile başlar ve sanatcıyla olan kimyama gore ilerler, daha sonra fikir alışverişinde bulunursun. Biri bana gelip direkt olarak “gel benimle calış” derse, ilk soyleyeceğim şey “hayır” olur. Cunku bu surec boyle işlemez. Sadece yaptıkları muziği sevmem değil aynı zamanda onlardan ilham almam lazım, ve ben hic ilham alamadım. Onunla tanıştığım ilk gunden beri onun farklı kişilerden cok fazla etkilendiğini duşunuyorum.
Arada sırada gercekten iyi muzisyenler cıkıyor ve onların gercekten şansları var. Eminim etrafta cok fazla yetenek vardır, ama bana sanki duvarın yanından gecmek yerine ona carpmayı seciyorlar gibi geliyor. Benim tarzım biraz daha underground’du ve pop muzikteki insanları inceledikten sonra canım şarkı soylemek istemezdi cunku onlara benzememeye calışıyordum. Ama şimdi butun şarkılar aynı gibi geliyor. Son yıllarda tarzını takdir ettiğim ve sesine hayran olduğum tek muzisyen vardı o da Amy Winehouse‘tu.”
http://www.songfornight.com/grace-jo...eden-reddetti