Yumuşak margarini kucuk parcalara bolun ve hamur yoğuracağınız kaba alın. Uzerine aycicek yağı, yoğurt, yumurta akı, toz şeker, tuz ve mahlepi ilave edip catalla ezerek karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ekleyin ve elinize yapışmayan yumuşak, elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru uzunca bir sure yoğurmaya calışın, kıvamı ve esnekliği artıyor ve cok kolay şekil verebiliyorsunuz boylece. Benim 5 su bardağından fazla una ihtiyacım olmadı. Eğer margarin cok yumuşak değilse hamur daha az un alacaktır. Bence bu tarifi yapacaksanız margarini bir gece onceden buzdolabından cıkarıp oda sıcaklığında bekletin.
Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Hamurdan yumurta buyukluğunde parcalar koparın. Catallarınızın her birinin eşit buyuklukte olması icin onceden hamuru parcalara bolun bence. Ben oyle yaptım.
Her parcayı uzun ve parmak inceliğinde bir rulo haline getirip tezgahın uzerine resimde gorduğunuz gibi “S” şeklinde yerleştirin. Daha sonra yine resimde gorduğunuz gibi uclarını birleştirerek catal şeklini verdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizerek uzerlerine bolca yumurta sarısı surun.
Catalları tepsiye yerleştirdikten sonra catal şeklinin arasındaki boşlukları elinizle acın ki, pişerken hamur kabarınca boşlukların dolmasına sebep olmasın. Uzerlerine corekotu serpin ve onceden ısıttığınız fırında 40 - 45 dakika, uzeri guzelce kızarana kadar pişirin.
Ilık ya da soğuyunca servis yapabilirsiniz
alıntıdır...