oncelikle herkese merhaba bu yazıyı hem sizleri bilgilendirmek hem de gec de olsa doktorlarıma teşekkur etmek icin yazıyorum.Temmuz ayında herşey regly tarihimi karıştırmam ile gercekleşti regly tarihim gectiğini zannedip aldığım gebelik testinde cift cizgiyi gorunce cok şaşırdım aslında belki de hayalini kurduğum zamandı hem mutluluk hem şaşkınlığı Bir Arada yaşayarak eşimi bekledim ertesi gun Etimesgut ta bulunan bir ozel hastaneye gittik(hastane ismini daha sonrasında oradaki erkek doktorun olumsuz davranışlarını anlatacağım icin yazmıyorum) oradaki erkek doktora gittik bize beta hcg testini yaptı pozitif olduğunu genetikte pıhtılaşma problemim olduğu icin kan sulandırıcıya başlamamı istedi daha once pıhtılaşma problemi yuzunden cok duşuk yaptığım icin artışı takip etmek icin iki gun sonra aynı hastaneye gittim değerim %10 duşmuştu artması gerekirken doktor duşuk yaptığımı soyledi daha once kimyasal duşuklerden tecrubeli olduğum icin bu duşuş bana kimyasal gibi gelmedi icimde cahilce bir umut belki ikizdi biri gelişemedi diye kendimi kandırdım bir yandan da doktorun dediği gibi kendimi duşuğe hazırlıyordum yaklaşık olarak bir hafta evdeki idrar kitlerinde hcg mi takip ettim surekli cift cizgi cıkıyordu birşeyler değişik gidiyordu gebelik belirtilerini cok olmamakla beraber yaşamaya başlamıştım gittim hcg testi yaptırdım yaklaşık olarak değerim %60 cıktı ama bu normal değildi hemen gittiğim o doktoru aradım normal olmayabilir olabilirde dedi izne cıktığını umitkoy de bir klinikte calışan Perinotoğu onerdi oraya gittik hemen doktor kontrol etti hcg takibi yaptı gebelik normal olabilir dış gebelikte olabilir bir hafta daha bekliyelim iki gunde bir test yapalım dedi iki hafta surec gecmiş bulundu artık karnıma ağrılar giriyor değer bir duşuyor bir cıkıyor ama tabii ki benim keşfettiğim değerin 3 katına kadar cıkmıştı değerim artık lekelenmeler vs başladı hafif sancılar da perinotolog teşhis koymasada ben teşhisimi koymuştum bence dış gebeydim ama be yazık ki bunu teşhis etmiş doktora sahip değildim bir hafta gecti ve perinotolog buyuk ihtimal dış gebesin dedi ve mtx iğne kullanılacağını atopik (alerjik) bunye olduğum icin donanımlı bir hastanede bu iğneyi yaptırcağını soyledi bende mecburen guvenerek bekledim iki gun sonra gelen telefon etimesgutta ki o ozel hastanede iğneyi yaptıracağını soyledi icime sinmedi ama mecbur hissediyordum kendimi ertesi sabah o hastaneye gittik o erkek doktorun bizi beklediğini soyledi perinotolog sabah saatlerinde sabah sekizde hazır doktoru bekliyorduk adam suratsızlık ile geldi ben ise korku ile hazırım gec kalmadık dimi dedim neye geldiniz dedi onun ifadeleri ile yazıyorum şaşırdım perinotolog odoktorub bizi beklediğini soylerken doktor herşeyden habersiz gibi davranıyordu ters bir şekilde kayıt yaptırın gelin dedi ultrosona aldı ic knama başlamış tahlilleri yapalım iğneyi vuralım dedi adama iki soru sordu bir alerji olursam dedim ikincisi mtx iğne ic kanama kanama da kullanılmıyor diyor doktorlar dedim cunlu aile dostum kadın doğumcular uzakta oldukları icin oyle bilgilendirdiler adam alerji olursan olursun bana ne ben ne riskini gireyim başkalarından oğrendiğin bilgi ile gelme ben 9 milyar maaş alıyorum birde emekli maaşım var senden para kazanmıyacağım seninle uğraşamam yaptıracaksan yaptır iğneyi dedi biz ailecek şok olduk bu arada indik teste yaşadıklarımın şokuna mı doktrun davranışına mı ic kanama korkusuna mı durumuma inanın ben bile şaşırdım yaşıyablar beni cok iyi anlar hemen aile dostumuz doktorları ağlayarak aradım ankarada tanıdık doktor bulmaya calıştık ve kahramanım olan doktorumuda aradım tabii ben ic kanama diyince o doktorlarda korkmuş cunlu ic kanama geciriyorsanız benim gibi yuruyemez kahve icemezmişsiniz ama o şokta gelin bana bunu anltın ankarada iki prof ile goruştum ikiside inanın beni takip eden doktorlardan daha cok benimle ilgilendiler birine gitmek uzere yola cıktık evet Prof.recai papuccuya gitmek uzere yola cıktık tam universite kapısında bir doktor tanıdığımız dediki o cerrahtır sen ameliyattan korkarsın dedi başka doktor ismi verdi buyuk hastanelerden biriydi ozel oradaki prof e gittim bey efendi bozulmuş kese olabilir kimyasal olabilir ama dışgebelik ihtimali duşuk dedi bir hafta daha beklemek uzere bizi gonderdi 3gun sonrası bayramdı aslında doktor duymak istediklerimi soylemişti cunku dış gebelikten korkuyordum eve geldik hepimizde bir gulumse yuzumuzde tam kahve icerken aile dostumuz doktor aradı dediki durum ne ne dendi ona anlattım dediki bayrama giriliyor diye bu yanıtı almışsındır artık 8 .haftaya giriyorsun bayramda Allah korusun ama patlıyabilir sen başka doktora git %90 dış gebesin dedi başka doktor mu şok oldum dedim ki ben recai beye gidiyorum sabah bey efendiyi korkutmuştum hemde bekletmiştim hangi yuz ile gidecektim bilmiyordum kliniğine gittim sekreterine ismini verdim saolsun hic bekletmeden aldı beni sabah korktun dimi dedi sadece evet dedim o an Recai beyin gozlerine baktım ve ona oyle guvendim ki icim cok rahattı 5 haftadır yaşadıkların son bulacaktı hissediyordum tum doktorlardan farklı yaklaştı once kuretaj aldı muayene etti o sağ tarafında dış gebelik bulgusunu ultrason da gordu ana emin olmak icin kuretaj da yaptı oysaki o gun ben 3 doktora daha gitmiştim kimse gormemişti şaşkındım ertesi gun sonucum cıktı evet dışgebeydim cok korkuyordum Recai beye gittim sadece bana korkma herşey cok guzel olacak alerjin icin seni ufuk universitesine yolluyorum dedi iğneni orada vuracaklar dedi ben korkuyordum ama babanıza nasıl guvenirseniz aynı guveni hissediyordum recai beye orada doc.aslı hanım ve ozgur bey beni karşıladı iğnem yapıldı bir saat alerji ihtimaline karşılık orada tutuldum sonra eve geldim ilk gunler rahat gecti ucuncu gun sancım ve gazım coktu yuruyemiyordum surekli kulaklarında kalp atışımı duyuyor tuvaletten salona gidene kadar gozlerim krarıyordu ve akşam beklenen son oldu ve tuvalet cıkışı bayılmışım ayıldığımda altıma buyğk tuvaletimi yapmışım o esnada recai beyi aradım hemen ufuk universitesine gitmemi istedi tahlillerim yapıldı herşey normaldi bebekde duşmeye başlıyordu iki gun sonra recai beye kontrolum vardı duşuşler vardı ama recai bey bu seni yıpratır ikinci iğneyi yapalım dedi ikinci iğneyi oldum alerjik bunye olduğun icin ilk iğneye tepki vermişim ikinci iğne cok rahat gecti ve bir hafta sonrasında yapılan testte hcg 0.2 olmuştu ve bu surec sona ermişti ...umarım hikayem bu durumu yaşıyan arkadaşlarıma bir nebze yardımcı olmuştur..benim kadar korkan biri benim gibi alerjik bir bunye bunu atlattıysa emin olun sizlerde atlatırsınız umarım hepiniz recai papuccu gibi iyi yurekli bir doktora rastlarsınız