Arkadaşlar kaliteli bir embriyo elde edilip transferi gercekleştiyse geriye kalan iş rahim duvarına kalıyor.Hani şu her kontrolumuzde muayene sırasında doktorumuzun endometrium diye olcu verip,not ettiği.Embrio buna tutunduğu icin guclu olması gerekiyor.İnceyse tabiki embrio tutunamıyor.Yani tup bebekte doktor başarısı ve bilinci dışında bize kalan iki sırrı var 1-embriyo kalitesi. 2- rahim duvarı kalınlığı.(mucizeyi ile rabbim gercekleştiriyor tabiki)
Benim doktorum anladım ki buna pekte dikkat etmemiş.2. Transferim 7.4 ’ken gercekleştirilmiş ve tabi ki tutmadı.Sadece fresh embriyom (toplamadan sonra ki ilk transfer,hic doldurulmayan embriyo)10.4 ’ken gercekleştirilmiş onda da şiddetli ağrılarım vardı ohss ’den dolayı.şimdi ucuncu transfer oncesi yine dikkat etmiyor.7.4 olduğu halde pazartesiye adetin 20 gunune transfer tarihi verdi.Oysaki adetimin 8. gunu 7.2 iken 10. gunu 5.4 cıktı.13. Gun ise 7.4.hatta doktorumda kalınlaşmamış tuh filan dedi.Hemşire ile konuştum,malesef doktorumla uzun sure konuşamıyorum cunku.Pazartesi rahim duvarıma bakıp kalınlaşmamışsa da edemez cunku embriyo cozulmuş olacak.Embrio ikinciye dondurulmuyor dedi.Nasıl dondurulmuyor burada mı oyle bir teknoloji yok dediğim de hicbir yerde olmaz cunku embriyo kalitesi duşer gibi bir şey dedi.Madem oyleyse niye cuma tekrar bakmıyor.Oylesine mi konulacak son iki embriyom.Tekrar toplama ve o iğneler o kadar gozumde buyuyor ki.İlk para kısmını duşunup yanlış tercih yaptık,şimdi o kadar para gitti ve sıfırdan yeni bir tedavi olacak bu kadar tecrubeden sonra giden ve gidecek parayı değil yaşayacağım zor sureci duşunuyorum.Daha ucuncu transferim gercekleşmeden 4. deneme ve 0 ’dan başlama surecini duşunuyorum.Allah hepimize emin eller nasip etsin.Cooooookkk kotuyum,ne yapsam,Allah ’a mı sığınsam yoksa cuma gune yine de gidip muayene talep etsem ,yukselmemişse transferi iptal mi ettirsem. Bu arada bu ay koydurtmazsam tekrar yıllık dondurma ucreti odeyeceğim.