Merhaba. Bilenler adımı hatırlar ben de tup bebek denemesi negatif olanlardanım.
Negatif sonuc sonrası kendimi derin bir araştırmaya verdim. Oyle ya cok iyi kalitede olduğu soylenen iki embriyo beden tutmamıştı?
Tum tahlillerimizi incelediğimde hayatımda ilkkez duyduğum sperm morfolojisinin yuzde 1 olduğunu ve sperm değerlerimizin az olduğunu gordum. Benim tahlillerimde gorunurde birşey yok ancak adetlerim duzen e girince hormon genetik vs ne test varsa yapacağım. Şimdilik elinde eşimin verileri olduğundan hormon , dna ve kromozom testi istedim. Kadıkoy duzende yaptırdık. Hormonlarda bi sorun var. Hepsi iyi aralıklarda ancak lh değeri fsh tan yuksek olunca sorun olurmuş ve bizimki boyle.
Ama yine de tup denemesinde sperm cıkmıştı ve aklımda bi dna si nasil sorusu kalmıştı. Bugun dna sonucu da geldi normal gorunuyor.
Evet elimizde hormon , morfoloji ve sperm azlığı sorunu var ama neticede dnasi duzgun... o halde tupte secilen spermler nicin tutmadı diye sordugumda
Imsi yonteminin bozuk morfolojide daha iyi olduğunu oğrendim. Ama oyle bile olsa bizde embriyo olustu. Şimdi kafamda bir soru oluştu. Embriyo oluşsa daha bu bozuk morfolojili spermden oluşmuş olabilir mi? Yanı tup bebek bozuk morfolojisi olan spermler yuzunden gelismemis olabilir mi sizce