

Bilim adamları, insan hafızasındaki acı ve korku veren, kotu anıları silen bir ilac geliştirdiğini acıkladılar. Uzmanlar ise ilacın buyuk bir etik tartışmasına yol acacağına işaret ediyor. Uzmanlara gore, pek cok kesim, insanı insan yapanın yaşadığı acılar olduğunu ileri surerek, ilaca etik acıdan karşı cıkacak..
İngiltere’de yayımlanan Daily Mail gazetesinin haberine gore, bilim adamları geliştirdikleri ilacın ozellikle kotu olayların ardından ortaya cıkabilen “travma sonrası stres bozukluğu”nun tedavisinde olumlu etki yaratabileceğini duşunuyor.
Hollandalı bilim adamları, kotu anıların genellikle kalp hastalarında kullanılan “beta bloke edici” ilaclarla silinebildiğini one suruyor.
Hayvanlar uzerinde yapılan denemelerde, ilacın beyindeki kotu anıların canlanma mekanizmasına mudahale edebildiği goruldu. İlac daha sonra 60 kadın ve erkek denek uzerinde denenirken, bu kişilere gosterilen fotoğraflarla once hafızalarında rahatsızlık verici anılar oluşturuldu, sonra da bu anıların aynı fotoğraflar gosterilerek canlandırılmasına calışıldı.
Bilim adamları, bu testler sonucunda ilacın kotu ve urkutucu anıları silmekte etkili olduğu sonucuna vardı. Bilim adamlarına gore ilac kotu anının yeniden canlanmasını onluyor ve beynin bu anıyı tekrarlamasının onune geciyor.