Merhaba arkadaşlar;

Hemen hemen ilk cıktığı zamanlarda LG G4 aldım. Cihazı aldıktan sonra ustune hic duşmedim. Bir ara G4 kronik anakart sorunu kulağıma calındı. Bunun uzerine araştırdım evet doğruydu ve LG'de resmi olarak bu hatayı kabul etti. Bu durumda yapılması gereken LG ’nin hatayı kabul ettikten sonra tum G4'leri geri cağırıp değişim yapması gerekiyordu ama yapmadılar. Belki de sadece Turkiye ’de yapmamışlardır! Benim cihazım da anakart ile ilgili bir sorun olmadı uzun bir sure.

Bu arada cihazı aldıktan kısa bir sure sonra ekranda kucuk bir catlak meydana gelmişti ama rahatsız etmediği icin yaptırmadım. Neyse 3 hafta once cihaz birden kapandı ve bir daha acılmadı. Hemen dang dedi kafam, Kesin anakart. LG muşteri hizmetlerinin aradım Ankara ’da tek servisimiz Guneş Elektronik ’e goturun dediler. Cihazı goturdum kronik anakart mevzusu olduğunu soyledi arkadaş. Yani orada da kabul ettiler. Cihazı teslim ettim ekranı kaca yaparsınız dedim 450 TL fiyat cektiler bende neyse yapılmasın sadece anakart'ı halledin dedim cıktım gittim.

Aradan bir kac gun gecti servisten mesaj geldi; şu cihazın tamiri icin şu iban numarasına 450 TL yatırın diye. Hemen servisi aradık saatlerce acmadılar. LG genel merkezi aradık mail atıyoruz dediler. Servise mail atıldıktan iki dakika sonra aradılar! Anakartın yapılması icin ekranınızın değişmesi gerekiyor o yuzden 450 TL yatırmalısınız diye. Dedim kardeşim oyle şey olur mu ekranla ne alakası var anakartın falan diye. Karşıda ki bayan sertleşmeye başladı en sonunda ağzından baklayı cıkardı; LG ’nin proseduru boyle cihazın garantisi devam ediyorsa sıkıntılı her şeyin değişmesi gerekiyor dedi. Bende o zaman cihazı geri almak istiyorum hic bir işlem yapmayın ben kendi yontemlerimle yaptırım dedim.

Karşıda ki bayan gulerek aklı sıra başladı tehdit etmeye; yok yaptıramazsınız, numarası alamazsınız, alsanız bile hukuk dışı olduğu icin başınız ağrır vırt zırt konuştu. Bende dedim ki hanımefendi o benim problemim belki ben hukuk dışı işlem yapmak istiyorum size ne siz zaten bu denli muşteri odaklı olsanız bu terbiyesizliği yapmazsınız. Neyse kapattık hemen Lg genel merkezi aradım durumu izah ettim bana servis doğru işlem yapmış prosedurumuz bu şekilde dedi. Zıvanadan cıktım iyice. Dedim siz muşteriyi yolunacak kaz yerine mi koyuyorsunuz. Cihazınız hem problemli hem de alakasız bir şey icin zorla değişim yapmaya kalkıyorsunuz. Ustunu ver mudurunu ver diye diye zorla bir mail adresi aldım. Aldığım adrese mail attım, Şikayetvar.com ’un dan tutun bir cok yere yazdım. Kore iletişim ve destek maillerinin buldum. Sorunumu hem İngilizceye hem de Kore diline cevirerek mail attım. Aradan 1 hafta gecti ne cevap veren oldu ne geri donen…

Neyse bu arada dışarıda araştırdım bana daha pahalıya mal oluyor anakart parası da eklendiği icin. Dedim ben bu parayı yatırayım yapsınlar cihazı da satayım bir daha LG ’nin yakınından gecmeyeyim. Gittim servise alın dedim paranızı başımın gozumun sadakası olsun. Neyse parayı verdim bir taraftan ne yapabilirim araştırıyorum baktım internet ortamı LG ’nin satış sonrası ve servis hizmetinden muzdarip. LG ’ye bulaşan hemen hemen herkes benzer problemler yaşamış. Bende bir senedir falan O led araştırıyorum LG ’den ha aldım ha alacaktım hemen fikrimi değiştirip vazgectim. Neyse bir zaman sonra cihaz hazır dediler gittim aldım. Cihazı satılığa cıkardım hemen.Başladım beklemeye.

Aradan iki gun ya gecti ya gecmedi bir mesaj geldi. Yasal uyarı başlığı altında şu imei numaralı cihazınız kayıt dışıdır. 120 gun sonra cihazınız kullanım dışı olacaktır. Aldığınız yer ile irtibat kurun diye. Bir on dakika falan afalladım. Lan dedim inadına mı yaptılar ne oluyor dedim kendi kendime. Ertesi gun servisle irtibata gecmeye calıştım tabi acana aşk olsun LG genel merkezden sektirerek ulaştık! Dedim boyleyken boyle hayırdır. Olur mu oyle şey falan filan dediler eski imei ile yenisini istediler verdim tamam halledeceğiz falan dediler oyle kaldı. Cihazı satılıktan cıkarmak zorunda kaldım. Bakalım işin sonu nereye varacak. Bu arada hakemiydi tuketici bilmem nesiydi halletmeye calışıcağız.

32 yaşındayım ozunde titiz bir insanım hele ki konu teknolojik aletlerim ise titizliğim kat be kat artıyor. Bugune kadar hayatımda ilk defa bir cihazda sorun yaşadım ve ilk defa servisle muhatap oldum. Bu saatten sonra LG ’nin yanından gecersem adam değilim.